E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir sonraki AB zirvesinin gündemi de Doğu Akdeniz---

Bir sonraki AB zirvesinin gündemi de Doğu Akdeniz

Bir sonraki AB zirvesinin gündemi de Doğu Akdeniz
16 Ekim 2020 - 16:11 borsagundem.com

AB Konseyi Başkanı Michel, Doğu Akdeniz ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında gelişmeleri takip ederek aralık ayında yapılacak AB Liderler Zirvesi'nde konuyu yeniden değerlendireceklerini söyledi

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Liderler Zirvesi'nin bitiminden basın toplantısı düzenledi. Zirvede birçok konunun yanı sıra Doğu Akdeniz'deki durumu da görüştüklerini aktaran Michel, "Türkiye'nin tek taraflı eylemlerde bulunduğunu" savunarak bundan üzüntü duyduklarını ifade etti. 

Michel, Doğu Akdeniz ve Türkiye hakkındaki bir soru üzerine "Aralık ayında bir zirve düzenlemeyi planlıyoruz. Burada Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki durumu değerlendirmeyi planlıyoruz. Ben, bu yaklaşımı izlemeyi öneriyorum." dedi.

Michel, bugünkü toplantıda, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi liderlerinin birer sunum ve konuyla ilgili kısa bir görüşme yaptıkları bilgisini paylaşarak Doğu Akdeniz ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trg YILDIZ16 Ekim 2020 21:43

    AB GÜCÜN KADAR YAPTIRIM KARARI AL SONRA BAKALIM KARAR KİME YARIYO 3 TANE MARKANI MERCEDES BMW AUDİ PEJO CITROEN AVON BAYER YVECH VICHY 1 AY ALMASAK EKONOMİN FELÇ GEÇİRİR HODRİ MEYDAN

  • manyak herif16 Ekim 2020 19:48

    DOSTUMUZ  yiğit AB ülkelerinin kararına saygı duymalı ve doğu akdenizdeki yüzer herşeyi ve platformu ortadan kaldırmalıyız.fırkateyn,hücumbot,denizaltı deniz üstünde ne varsa bu kadim denizlerde gerginlik asla su götürmez.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Ekim 2020 16:48

    peki bizde çin ve rusya ile birleşsek karadenize dahi gidemezsiniz aptallar.karadeniz de nato bile giremez.