E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir milyondan fazla abonenin doğal gazı kesildi---

Bir milyondan fazla abonenin doğal gazı kesildi

Bir milyondan fazla abonenin doğal gazı kesildi
09 Haziran 2022 - 10:52 borsagundem.com

EPDK verilerine göre faturasını ödeyemediği için 1,2 milyon abonenin doğalgazı kesildi. Geçen yıl her 15 aboneden biri doğalgazsız kaldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, geçen yıl faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısının 1 milyon 197 bin 228 olduğunu açıkladı. Akın, EPDK verilerine göre, 2021 yılında yapılan kesintilerin yaklaşık yüzde 73,9’unun fatura bedelinin zamanında ödenmemesinden kaynaklandığını belirtti.

EPDK'ya göre 2020'de 1 milyon 279 bin 990 adet müşteriye geçici gaz kesintisi yapıldı ve bunların yaklaşık yüzde 65,7’si fatura bedelinin zamanında ödenmemesi nedeniyle yapıldı.

EPDK’nin resmi verilerine göre yalnızca bir yıl içerisinde faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısının yüzde 42,3 oranında arttığını kaydeden CHP’li Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

İktidar, 2020 yılında Karadeniz doğalgazıyla ilgili müjde vererek faturaların düşeceği vaadinde bulundu. Bu müjdeden bir yıl sonra faturasını ödeyemediği için doğal gaz kesintisi yapılan abone sayısı rekor oranda arttı. Toplam abone sayısının 17 milyon 885 bin 750 olduğu dikkate alındığında faturasını ödeyemediği için her 15 aboneden bir abonenin doğalgazı kesildiği ortaya çıkıyor. Başka bir deyişle iktidar gizlemek istese de her apartmanda, her sokakta bir komşumuzun doğalgazı kesildi. Isınma gibi temel bir ihtiyaç artık lükse döndü.

 

Doğalgaz tedarik krizine çözüm

 

Doğalgaz boru döşeme gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları düşüşe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR09 Haziran 2022 13:11

    GAZI KULLANAN PARASINI ÖDER, ya da GAZ'ı iptal eder TÜP veya GAZYAĞI kullanır. Öyle yağma yok, hem kaliteli, ucuzdan takıl aynı zamanda modern hayatı seç ama para vermeye gelince "PARAM YOK!" Yemezler, tıpış tıpış ÖDEYECEKSİNİZ. Benim ödediğim gibi....

  • xyz09 Haziran 2022 13:36

    Sen pudra şekerci olduğun için ödemede sorun yaşamazsın. Sende ne vicdan ne izan kalmış. Siz ve sizin gibiler yıllarca bu garip ve mazlum insanların oyunu almak için kandırdınız. Zenginleşince fakirle işiniz olmaz. Siz işte busunuz. inşallah Allah nasip ederde bu millet gözünü açar.

  • Mucise Reis ;)09 Haziran 2022 13:28

    Bırak ödemesinler :D parası olmayanda yaa neden param yok desin... İş neden yokda ben para kazanamıyorum desin... Bu ekonomik ortamda hala kurtarıcı arayacaklarına, elektrıksız, doğalgazsız evlerinde tavanı izlerken saatlerce belki akılları başlarına geliyor :D Ahmet Özbir e katılıyorum. Eskiden ödüyorduk, ardık devletin kasası da boş herkes kullandığını ödesin. :D Ödeyemeyen, gecenin 20,00 de bol bol sabahlara kadar düşünebilir, parasız, aç, fakir, yokluk içine neden düştüğünü... 

  • xyz09 Haziran 2022 11:26

    Bunları savunanlar ve bizi bu duruma getirenler utansın. Eğer utanmayı biliyorlarsa. Doğal gaz var kullanan yok. Havalanı var yolcu yok. Köprü var geçen yok. Karpuz var alan yok. Otoyol var kullanan yok. vb. Bunlar vatandaşın fakirliğinden. Din iman diye bilgisizleri sırtında taşırsan bedelini ağır ödersin.

  • Mucise Reis ;)09 Haziran 2022 11:15

    dünyada kriz var, dünyada kriz var... yahu madem dünyad akriz var neden USD derğerleniyor dunyada eee düşsün.... neden euro değerleniyor dünyada eee düşsün... neden altın değerleniyor eee düşsün... dünyada kriz var tek düşen TL .. neden sadece Tl düşüyor ?? dünya düşsün krizden biz ekonomık program ile dünyayı geçelim ? hani çin modelli üretim ile dünya ekonomi merkezi ve üssü olacaktık ? nerede ekonomı modeli  ? neden sadece beslenme değeri düşen Türkiye ? kiralar aldı başını uçuyor ... emekli açlık sınırsında... yahu bu nasıl devlet yönetmek ? işsiz insan doğalkgazda ödeyemez, ekmekde alamaz, suda bulup kullanamaz. işsizlik gelirsizlik bu hayat pahalılığı ile aşılamaz. ekonomı programı acilen globale dönmeli. zengine faiz ödeyen ekonomi model, BANKA DEVLET olduk, faiz ödemekten, dünya bankası olduk :D ver usd, al sana tl faiz.. 

  • EKRİST09 Haziran 2022 11:01

    eskiden doğalgazmı var idi.bizler doğalgazlamı büyüdük. en büyük hatası nerede ise köylerde doğalgaz var.bunun kaynağı nereden arkadaş.zam gelincede millet ağlıyor diyelim ki muhalefet iktidara geldi ne yapacak beleşmi verecek.bu oyunlara lütfen gelmeyin.düdüğü öttüren parasını vermelidir.

  • xyz09 Haziran 2022 12:07

    EKRIST; eskiden cep telefonuda yoktu. Ama maşallah buraya mesaj atmak, takip etmek ve trollük yapmak için elinden düşürmüyorsun. Bırak şu ucuz doğalgaz yoksa tezek yakarız muhabbetini. Sen anormal artışlardan dolayı fatura ödeyememenin ve bu sebepten dolayı madur olmayı anlayamazsın. Sen trollüğe devam et.

  • Mucise Reis ;)09 Haziran 2022 11:12

    Ekonomik program değiştiğindei glonal ekonomşiye geçildiğinde, eski yıllarda olduğu gibi maaşın ile alabileceksin 17 usd oldu bu geriye 8 tl karşılğa düşse yüzde 100 düşüş olacak. Sen fakirsin, cebinde 5 kuruş yok, bana diyorsun ki aa fakir lik şahane, sende fakir ol şükret :D vergi veriyorum ben, vergi veriyorsam karşılını isterim. demekki 8 milyar usd ye köprü yapmayacak emekliye işçiye fakite destek olacak bu paraları ahrcaycaksın... tarlamız var, tarlayı satıyorlar :D ek kardeşim ek üret mahsulu paylaş işçilerle :D