E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBinde 1 hisseyle Karsusan’ı yönetiyorlar---

Binde 1 hisseyle Karsusan’ı yönetiyorlar

Binde 1 hisseyle Karsusan’ı yönetiyorlar
18 Şubat 2014 - 11:35 borsagundem.com

Borsagundem.com’un “40 yıllık Karsusan manipülatörlerin oyuncağı oldu" manşeti Atlantis’i yerinden zıplattı…

BORSAGUNDEM.COM
Atlantis Yatırım Holding, borsagundem.com’un “40 yıllık Karsusan manipülatörlerin oyuncağı oldu" başlıklı haberinden sonra KAP’a bir açıklama yaparak haberimizi kınadı! Açıklamada en dikkat çekici nokta ise ‘Karsusan dahil grup şirketleri’ deniliyor olması. Çok komik bir açıklama çünkü, şu an itibarıyla 4 bin 900 adet hisseleri var ki o da binde 1 yapıyor. Bugünkü değeri de 24 bin 794 lira. Kendilerinin “adi hortumcu” diye suçlandıklarını KAP’a yaptıkları açıklamayla kamuoyuna ilan eden Atlantis Yatırım Holding yönetimi, komik bir açıklama daha yaparak, binde bir paydaşı olduğu Karsusan’ı grup şirketleri arasına koydu. 



KAP’a yapılan açıklamada, haberde geçen "2 milyon liraya şirket yönetimini ele geçirenler, bilindik yöntemlerle şirketin içerisindeki parayı çıkarmaya başladı " şeklindeki ifade üzerine yoğunlaşılmış ve tarafımıza bazı sorular yöneltilmiştir. Geçmişte 2 milyon liralık hisse alarak şirketin yönetimini ele geçirdiklerini yalanlamayan Atlantis, gerekli kayıtların şirket arşivinde olduğunu belirtiyor. Biz şirket arşivinden ziyade, sahip olunan payların oranı ve maliyetine bakarak bu rakamı çıkardık. 

İŞTE ‘BİLİNDİK’ YÖNTEM, İŞTE ÖRNEKLER

Açıklamanın ikinci maddesinde bize yöneltilen sorulara gelirsek…  “Bilindik yöntemlerle dışarı para çıkarmak ifadesi ile ne kastedilmektedir? İddia edilen bilindik yöntem nedir? Hangi para, hangi şekilde dışarı çıkarılmıştır?” şeklinde yanıt bekleyen 3 soru mevcut.
Birinci sorudan başlayarak cevaplıyoruz; bilindik yöntem halka açık bir şirketin yönetimini ele geçirdikten sonra başka bir şirketi satın almak. Bakınız bugün Kervansaray olan Ceylan Giyim’e, neredeyse tamamı yatırım holdinge dönüşen yatırım ortaklıklarına. Hemen hemen hepsinde aynı yöntemler kullanıldı. Latek Holding’e, Ataç’a bakın… Daha güncel örnekler, Karkim, CLK, Ar Tarım’a bakın… Zamanında bu şirketlerle ilgili defalarca haber yapmıştık, onlar da bizi kınamış, hatta dava açmıştı. Sonuç ortada… İşte bilindik yöntem bu. Birinci ve ikinci sorunun yanıtını net bir şekilde vermiş olduk. 
Üçüncü sorunun yanıtı birinci haberimizde vardı ama biz yine de tekrarlayalım. Tam 11 milyon lira, zarar etmekte olan ve mali sorunları bulunan Etiler İnce Büfe alınarak dışarı çıkarılmıştır. Hem de para taksit taksit çıkarılmıştır. Bunun karşılığında da şirketin arsasının bir kısmı satılmıştır.  

YANIT BEKLEYEN KRİTİK SORU

Peki, şimdi biz soruyoruz; Karsusan, neden zarar eden, mali sorunları olan Etiler İnci Büfe’yi satın aldı? Satın alma değeri olan 11 milyon lira kimlerin cebine gitti? Kritik soru bu. Şimdi kamuoyu bu sorunun yanıtını bekliyor. Bu sorunun yanıtını aldıktan sonra diğer ayrıntılarla kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğimizi de şimdiden beyan edelim. Şirketin içerisinde 10 milyon para koyduğunu öne süren Atlantis, şahit olarak Türkmen YMM Ltd. Şti.'ni raporunu gösteriyor. Ama, Karsusan’ın 10 milyon liralık borcu hakkında şahidin beyanlarına yer verilmiyor.

KARSUSAN’A ÇULLANDILAR

Diğer taraftan Atlantis’in Karsusan için kavgaya tutuştuğu gruba bakarsak; hemen hemen hepsine “azılı borsa haydutları” dense yeridir. Hapse girmiş, çıkmış, haklarında defalarca suç duyurusu yapılmış tipler. Deyim yerindeyse, ‘kan kokusunu’ alınca Karsusan’a çullanmışlar. 30 milyon liralık arsayı nasıl hiç edeceklerinin hayalini kuruyorlar. Zaten Genel Kurul tutanaklarına, hazirun cetveline bakıldığında her şey açık ve net olarak görülüyor. 
Bu arada ‘azılı borsa haydudu’ olarak gösterilen kişiler kısa bir süre önce birkaç şirketi de halka açtı. Belki de onlar da Karsusan’ı alıp halka açtıkları bu şirketlerin birisiyle birleştirmeyi planlıyorlar. 
Tablo o kadar vahim ki, yargıya taşınan kavga giderek büyüyor. Üst üste onlarca mağduriyet yaşayan yatırımcılar ise “Karsusan manipülatörlere yem olmasın” diye çağrıda bulunuyor.    
Bu yüzden ‘Etiler İnci Büfe’nin alımından bu yana yapılan işlemler incelensin’ diyoruz. Bundan sonra gözler SPK’da olacak…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)