E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Ackman FED’den gelecek ‘alım sinyalini’ bekliyor---

Bill Ackman FED’den gelecek ‘alım sinyalini’ bekliyor

Bill Ackman FED’den gelecek ‘alım sinyalini’ bekliyor
07 Eylül 2022 - 12:43 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Bill Ackman FED’in enflasyonu kontrol etmek için yapması gerekeni yaptığını söyledi. Ackman FED’in faiz artırmaya gerek kalmayacak noktaya gelmesiyle borsalarda alım fırsatı oluşacağını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü servet yönetimi şirketi Pershing Square’in milyarder kurucusu Bill Ackman küresel piyasalar ve ABD ekonomisine yönelik açıklamalarda bulundu. 3,3 milyar dolar kişisel serveti bulunan Ackman’ın yorumları küresel yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor.

Ackman mayıs ayında ABD Merkez Bankası’nı (FED) yeterince agresif davranmadığı gerekçesiyle eleştirmişti. Ünlü milyarder şimdiyse FED Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranlarını uzun süre yüksek tutma planından açıkça memnun gözüküyor.

Pershing Square’in patronu CNBC’deki açıklamasında, “Sanırım yapmaları gerekeni yapacaklarını, yani faiz oranlarını yükselteceklerini ve uzun bir süre yüksekte tutacaklarını söylediler. En büyük korkumuz enflasyondu ve bu yüzden FED’in faiz oranlarını yükseltmesini istiyorduk” ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki 12 ay içerisinde enflasyonla ilişkili öngörülerini de açıklayan Ackman fiyat baskılarının “fazlasıyla” düşeceğini ve enflasyonun haziran ayındaki %9,1 oranındaki 41 yılın zirvesinden %4’e belki de %3,5’e gerileyeceğini söyledi.

Ackman, “Enflasyonun inişe geçtiğini düşünüyorum. Bana kalırsa insanlar FED’in para politikasını gevşetmesini bekleyecek” ifadelerine yer verdi.

Milyarder borsa uzmanı FED’in enflasyon karşısındaki savaşını kazanması halinde hisse senetlerinin de geri dönüş yapmasını bekliyor: “İnsanlar FED’in faiz oranlarını artırmaya devam etmek zorunda olmadığını ve yakında faiz oranlarını düşüreceğini fark ettiğinde bu durum piyasalar için bir satın alma sinyali olacak.”

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Ackman’ın beklentileri Goldman Sachs’ın “yumuşak iniş” tahminleriyle örtüşüyor. Goldman Sachs Ekonomisti Jan Haitus bankanın ABD ekonomisine ilişkin projeksiyonunda FED’in enflasyonu faiz artırmaya ihtiyaç duyulmayacak bir seviyeye getirdiğinde yatırımcıların alış pozisyonuna geçeceğini söylemişti.

ABD hisse senetleri ve tahvil piyasaları oldukça zayıf bir yıl geçiriyor. S&P 500 Endeksi yıl başından bu yana %17,5 düşüş gösterdi. ABD hisse senetleri Salı günü de Avrupa’daki enerji krizi ve merkez bankalarının yeni faiz artırımlarıyla yatırımcıların risk iştahını düşüreceği endişesiyle ekside kapandı.

Pershing Square’in portföyü ise firmanın Netflix hisselerin üzerindeki kısa ömürlü yatırımları dışında yıl boyunca çok fazla değişmedi. Firmanın yatırımlarını perakende, fast-food, otelcilik, gayrimenkul ve demir yolu sektörlerindeki dünyaca ünlü şirketlere odakladığı görülüyor.

BlackRock: FED ekonomiyi krize sürüklüyor

 

Dünya borsalarında görünüm negatif

 

Dolar, Fed beklentisi ile güçleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUHALET KUŞUÖTMEZ07 Eylül 2022 20:12

    sonbaharın sonlarına doğru enerji fiyatlarında kriz çıkmaz ise bir şey olmaz her şey ona bağlı bence.ama böyle bir durumda giderler rusyanın eline ayağına kapanırlar işleri çözerler bence.

  • Mehmet 07 Eylül 2022 16:23

    Fed agresif davranmaz ise piyasaya yatırımcı tekrar gelebilir. Fed in agresif olması büyük yatırımcıyı ürkütüyor sanırım