E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilim Kurulu Üyesi Özlü'den şok sözler---

Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den şok sözler

Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den şok sözler
13 Haziran 2020 - 22:28 borsagundem.com

Son iki gündür vaka sayılarının binin üzerine çıkması nedeniyle Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü'den açıklama geldi. Özlü, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu bir uyandırma alarmı" dedi.

İlk vakanın çıktığı Mart ayından beri Türkiye'nin korona mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte koronada yeni bir döneme girildi. Son iki gündür artan olgu sayısıyla ilgili Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü açıklama yaptı. Özlü'nün Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İki gündür günlük olgu sayımızda artış var. Bu bir uyandırma alarmı. “Salgın bitti, tehlike geçti, eski günlere döndük” gibi davranmaya devam edemeyiz. Virüs tedbirsizliği affetmiyor. Salgın kaldığı yerden devam etmek etmek için fırsat kolluyor.

Bazılarımızın tedbirsizliğinin faturasını hepimiz ödüyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütmek zorundayız.

Memleketinize, köyünüze, baba ocağınıza döndüğünüzde eski alışkanlıklarınızı tekrarlamayın. Akrabalarınız, büyükleriniz, komşularınızla temas, el öpme, sarılıp, kucaklaşmaktan sakının. Ortak yemek, kahvaltı ve partilerden kaçının. Onları ve kendinizi tehlikeye atmayın.,

Nişan, söz, sünnet, taziye, asker uğurlama gibi törelerimizi eskisi gibi değil; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak ve yeni normlara göre yapalım.

“Bana bir şey olmaz” demeyin. Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz. Virüs içimizden birilerinde dolaşmaya devam ettikçe, hepimiz tehdit altında olacağız. Bu kolektif bir mücadele. Birbirimizi uyaralım.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşsiz bora 14 Haziran 2020 11:35

    Ya bırakın buda bir iyi diyor bir kötü... Aman ekonomöktü düğün yapcaz daha ekonomi halk ölmüş kalmış boşver.... Çeyrek.... Ev... Kredi. Tatil kredi.... Mercedes audi al.... Boşver inn.

  • Değişim 14 Haziran 2020 06:14

    Dünyaya deli gömleği giydirilmek üzere. Herkesin bir sistem içinde hareket etmesi isteniyor.

  • Xxx14 Haziran 2020 01:12

    Çekilen zahmetler, masraflar, densiz, tedbirsiz dangalaklar yüzünden heba oluyor.

  • Gerçek Bakış13 Haziran 2020 23:26

    Bence, yine dört duvar arasına sıkışmak istemiyorsak, vakalar sıfırlanana kadar, nişan, söz, düğün, taziye, asker uğurlamaları ve müsabakalar gibi etkinlikler yasaklanmalı,

  • Fhr14 Haziran 2020 01:36

    Piknik çok lazım onu yasaklamasınlar ...mazallah piknikte karşılıklı göbek atmazsak halimiz nice olur..