E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden'den Netanyahu'ya uyarı: Askeri operasyona başlama---

Biden'den Netanyahu'ya uyarı: Askeri operasyona başlama

Biden'den Netanyahu'ya uyarı: Askeri operasyona başlama
11 Şubat 2024 - 22:17 borsagundem.com

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Biden'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'ya inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiğini ifade ettiği bildirildi

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya Refah'ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiği uyarısında bulundu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, İsrail'in olası Refah operasyonu hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada Biden'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'ya Refah'ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiği uyarısında bulunduğu ifade edildi.

REFAH'A SALDIRI SİNYALLERİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1 Şubat'ta Gazze Şeridi'nin Han Yunus bölgesindeki İsrail birliklerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, kara saldırılarını, Mısır sınırındaki Refah kentine taşıyacaklarını söylemişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 4 Şubat'taki açıklamasında, Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının işaretini vermişti.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın 6 Şubat'ta siyasi kaynaklara dayandırdığı haberde, Refah kentinde operasyonlara başlamadan önce kentin tahliye edileceği belirtilmişti.

İsrail Başbakanlık Ofisinden 9 Şubat'ta yapılan açıklamada, Netanyahu’nun, ordu ve güvenlik teşkilatına, Gazze Şeridi'nin güneyine saldırı düzenlenmesi ve buraya sığınmış yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yerinden edilmesi için gerekli planın hazırlanması talimatını verdiği kaydedilmişti.

REFAH'IN ÖNEMİ

Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce kişinin kente sığınmasıyla birlikte 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze'nin yaklaşık yarı nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerlerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 28 bin 176 Filistinli öldürüldü, 67 bin 784 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Teksas gerilimi sürüyor: 15 validen Biden'a karşı 'gövde gösterisi'

Hava saldırıları sonrası Biden ve Kirby'den art arda açıklamalar

Netanyahu, esir takası önerisini reddetti

İspanya, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını kınadı

İsrail basını Netanyahu'nun 'Refah' planını yazdı

Türkiye 'İsrail' davasında mahkemede beyanda bulunacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)