E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden: Ukrayna'yı işgal ederse Putin'e yaptırım uygularım---

Biden: Ukrayna'yı işgal ederse Putin'e yaptırım uygularım

Biden: Ukrayna'yı işgal ederse Putin'e yaptırım uygularım
25 Ocak 2022 - 23:15 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptırım uygulayabileceğini söyledi

 ABD Başkanı Joe Biden başkent Washington'da küçük bir işletmeye yaptığı ziyaret esnasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Ukrayna'yı işgal ederse Putin'in kendisine yaptırım uygular mısınız?" sorusuna Biden, "Evet" yanıtını verdi.

Biden, NATO'nun Doğu kanadındaki ülkelerin korunması için 8 bin 500 Amerikan askerinin alarmda beklediğini ve bu askerlerin bir kısmının yakın zamanda Avrupa'ya hareket edebileceğini belirterek, "Hiçbir NATO ülkesinin korkmasına gerek yok, NATO olarak biz onların savunmasına geleceğiz" dedi.

"Ukrayna'ya asker yerleştirme planımız yok"

Olası bir Ukrayna işgalinin Rusya için ekonomik sonuçları olacağını belirten Biden, "Ukrayna'ya Amerikan askeri ya da NATO askeri yerleştirme planımız yok" diye konuştu.

Biden, Putin'i de işgalin bedelinin "çok ağır" olacağı konusunda uyardığını vurgulayarak, "Ona eğer Ukrayna'ya sınıra yığdığı tüm askerleri ile girerse bunun 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük işgal olacağını söyledim. Bu durum tüm dünyayı değiştirir" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray: Biden'ın Ukrayna'ya asker gönderme niyeti yok

 

Belarus ve Rusya, ortak askeri tatbikat yapacak

 

Kritik Ukrayna zirvesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ26 Ocak 2022 10:42

    ABD nin bir tek finans kozu var.yoksa kendisi fasafiso.

  • vatandaş26 Ocak 2022 09:38

    biden dede sen bu dünyanın işleri için çok yaşlısın çekil bir kahve köşesine dedikodu yap çayını iç.

  • Murat26 Ocak 2022 00:35

    Mahallenin çocukları, kendileri ile iyi geçinemeyen akranlarından birine iyi bir ders vermek istiyor gibi. Bunun içinde daha önce o akrandan şiddet görmüş, yaralı ve kindar birini kullanmak istiyorlar. Oda zaten gaza gelmeye hazır, ne diyelim. 50 yıl sonra tarih kitapları olası savaşın sebebini kilise savaşları ( 21. yy da ortodoks ve katolik kiliselerinin güç savaşı ) diye yazarsa şaşırmam. Bence moskova kilisesinin gücünü zayıflatıp bu gücün ukraynada sembolik hâle gelmesini istiyor olabilirler. Bu olay görünenin çok ötesinde.

  • Fhr25 Ocak 2022 23:29

    Uygulamam diyecek hali yoktu.