E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden: Rusya, Ukrayna’yı işgal edebilir---

Biden: Rusya, Ukrayna’yı işgal edebilir

Biden: Rusya, Ukrayna’yı işgal edebilir
13 Kasım 2021 - 08:06 borsagundem.com

Dünya Belarus-Polonya sınırında yaşanan mülteci dramına odaklanmışken, Rusya’nın bu karışıklıktan yararlanıp komşu Ukrayna topraklarının bir kısmını ilhak edebileceği konuşuluyor.

Belarus’un AB ile sınırlarında mülteci krizi yaşanırken arka planda Rusya’nın 2014’te Kırım’ı ilhak etmesine benzer yeni bir askeri operasyona hazırlandığı iddia edildi.

Bloomberg Haber ajansı, son günlerde Avrupa başkentlerinde bir dizi temasta bulunan üst düzey Amerikalı istihbarat yetkililerinin Moskova’nın Ukrayna’nın doğusunda yeni toprakları bünyesine katmak için askeri operasyon düzenleyebileceği yönünde müttefiklerini uyardığını aktardı.

Söz konusu istihbaratın kaynağına ilişkin bilgi paylaşılmadı, ancak Rusya’nın Ukrayna sınırına on binlerce asker ve tank yığınağı yaptığını gösteren uydu fotoğrafları iddialara dayanak oluşturuyor. Ayrıca son dönemde Rus bombardıman uçaklarının Belarus hava sahasında keşif uçuşu yapmasına da işaret ediliyor.

Yıllardır Donbas bölgesindeki Rus ayrılıkçı hareketlerle mücadele eden Ukrayna, son gelişmelere paralel sınıra ek 8500 asker sevk etti. AB Dışişleri Sözcüsü Peter Stano, “Şimdiye kadar elde edilen bilgiler oldukça endişe verici” dedi ve sınırdaki hareketliliği yakından izlediklerini aktardı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de, “Rusya’nın 2014’tekine benzer bir hata yapmasından endişe ettiklerini” söyledi. AFP’ye konuşan bir NATO yetkilisi ise ittifakın aktif olarak Rus güçlerinin sahadaki hareketlerini izlediğini belirtti.

Bu arada Belarus ve Rusya, AB’nin kaygılarını daha da arttıracak bir adım attı. İki müttefik, ülkenin batısında paraşüt birliklerinin katılımıyla ortak tatbikat gerçekleştirdiklerini bildirdi. Tatbikata Rusya’nın II-76 uçakları ve Belarus ordusuna ait helikopterler de katıldı. Perşembe günü Belarus lideri Aleksandr Lukeşanko silahlı çatışma ihtimaline işaret ederek, “Sınırdaki mülteciler savaşmayı bilen Kürtler. Donbas’tan bölgeye silah getirdiklerine dair bilgiler var” şeklinde konuşmuştu. Krizin başından beri Polonya’nın sınır bölgesine sevk ettiği asker sayısı 15 bini buldu.

AB, Ukrayna ve Singapur'u 'kırmızı ülkeler' listesine aldı

 

Rusya, sınırları yakınında ABD'ye ait keşif uçağı tespit etti

 

Ukrayna ateşkesi ihlal etti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER13 Kasım 2021 20:15

    Hani süper devlet idin süper askeri güçün var idi yüreğin yiyor isen git engelle bakalım.ABD ülkeleri bir birine takar kendisi silah satar sonra bırakır kaçar.Ruslar ukrayna ya futbol topu maçı oynamaya gitmiyorlar herhalde işgal eder bırakır ve avrupa ya da komşu olur.bizi alakadar etmez.kim ne yapıyor ise yapsınlar.

  • fafa13 Kasım 2021 14:40

    Sayın Biden ,madem Ukrayna tehlikede ,neden oraya değilde Yunanistan'a silah yığıyorsun?

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Kasım 2021 11:41

    işgal edebilir imiş.adamları güvendirin sonra karı gibi kaçıp gidin.daha önce bunu kırım ve gürcistan da yapmadınızmı.üzerinize yürüyünce  nasıl karı gibi kaçmıştınız.bunlarda bir halt yoktur şımarıklar bir askeri güçleri ve bir de paraları var ancak çak çak ve tehdit madem süper devlettin erkeksen korusana ukraynayı bunlar asla savaşmazlar terörist örgütleri kurarlar silahlandırır onları ve masum halkları bir birleri ile şavaştırırlar az kalsın bizi rusya ile savaştıracaklar idi ahmet davutoğlu nun başbakanlığı zamanında.bence yakında rusya ukrayna yı işgal eder kafasını bozarlar ise ab ülkelerini yine işgal edecektir.

  • fafa13 Kasım 2021 14:44

    Davutoğlu'nun en büyük hatası uçağın düşürülmesine''emri ben verdim ''demesiydi.Şimdi söylesen inkar eder.Amarikan askerleri korkak silah gücüyle harap ediyorlar,hem de toprağa basmadan.