E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden duyurdu: Anlaşma çok yakın---

Biden duyurdu: Anlaşma çok yakın

Biden duyurdu: Anlaşma çok yakın
20 Kasım 2023 - 21:46 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ın elinde tuttuğu rehinelerle ilgili bir anlaşmaya varılacağını, bu anlaşmanın çok yakında yapılacağını söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas’ın elinde tuttuğu rehinelerle ilgili olası bir anlaşmaya dair açıklama yaptı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar şiddetlenerek devam ederken ABD Başkanı Biden'dan kritik bir rehine açıklaması geldi.

Biden, Hamas tarafından rehin tutulan kişilerle ilgili anlaşmanın yakın olduğuna inandığını belirtti.

İsrail ile 7 Ekim'den beri çatışan Hamas, sık sık elinde tuttuğu rehinelerle ilgili bir anlaşma yapılması gerektiğini gündeme getiriyor. Örgüt, bu anlaşmanın ateşkesi de içermesi gerektiğini belirtirken Tel Aviv, ateşkesi içeren bir anlaşmaya şiddetle karşı çıkıyor.

Başta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olmak üzere İsrailli yetkililer, “Hamas yok olana kadar savaşın devam edeceğini belirterek” bir ateşkesi reddediyor. Bu sırada İsrail içinde de tansiyon yükseliyor. Aileleri esir alınan kişiler ve onlara destek verenler sık sık bir anlaşma yapılması için eylem düzenliyor, hükümetten neden anlaşma yapılmadığına dair sorulara yanıt vermesini istiyor.

Hamas’ın elinde 239 İsrailli rehine olduğu ifade ediliyor. Ancak örgüt, “İsrail’in saldırılarında bazı esirlerin öldüğünü” iddia eden açıklamalar yapmaya devam ediyor. 

Netanyahu: Biden mühimmatları göndermeye devam ediyor

 

Asya borsaları Biden ile Şi görüşmesiyle düştü

 

Gazze'de İsrail saldırılarında can kaybı 13 bine yükseldi

 

Guterres'ten İsrail'in BM okullarına yaptığı saldırılara tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv21 Kasım 2023 09:38

    ahlaksız pislik  

  • Barış21 Kasım 2023 07:41

    Savaş bitsin bitsin ateşkes olsun

  • E.g.21 Kasım 2023 01:14

    İSRAİL ABD/BİDEN BOMBALARI İLE HAVADA ÖLÜM YAĞDIRIYOR BU BOMBARDUMANLARLA ESİRLER DAHİL HER CANLI ÖLÜR ÖLMÜŞTÜR YA DA BİRİLERİ ESİR/REHİNELERİN TUTULDUĞU YERİ BİLDİRMİŞTIR SAĞ KALMALARI İÇİN ORALARI BOMBALAMIYORLARDIR

  • Yorum21 Kasım 2023 00:49

    Kaybol kaybol gözüm görmesin seni savaşı körükleyen adamdır bu adam dünyanın her yerinde çatışma çıkarıp bundan nemalanan ülke dir abd