E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyrut'taki patlamada çarpıcı İstanbul detayı---

Beyrut'taki patlamada çarpıcı İstanbul detayı

Beyrut'taki patlamada çarpıcı İstanbul detayı
05 Ağustos 2020 - 15:10 borsagundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Beyrut'taki patlamaya neden olan 2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl önce İstanbul Boğazı'ndan geçtiğini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 100'den fazla insanın ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına ve Lübnan ekonomisine 5 milyar dolar zarar veren Beyrut'taki patlamayla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut’a giderken İstanbul Boğazı’ndan geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Kanal İstanbul basit bir konu değil, Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesidir" dedi.

Türk Büyükelçi Çakıl, Beyrut'u yıkan patlamayı anlattı

Aydos Ormanı'nda yangın: 1 kişi gözaltına alındı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burak06 Ağustos 2020 05:18

    Eee 6 yil once gecerken uyuyordukmu diyorsun yani. Izin vermeyeydiniz sizde tehlikeli madde diye viyi uyumalar.

  • İkbal09 Ağustos 2020 01:07

    Mal adam Türkiye Barış zamanı ticaret gemilerine karışamaz. Serbest geçiş hakları var. Yani tam egemen değiliz. Montreux antlaşmasını oku

  • Mucise Reis ;)05 Ağustos 2020 21:55

    Geçmiş olsun Beyrut. Büyük ihmal sonrası yaşanan büyük bir kaza... Bu vesile ile , şehir içinde kalmış benzin istasyonlarının denetlenmeli. bazı lpg tüpü satanların şehir içi depolarında saklanması gereken sayının kontrolu vb yapılmalı. Allah göstermesin ciddi bu işler... Japonlar ve İngilizler gibi olalım. Hiç bir şey olmadan, kuralların ve denetimin ciddi kontrolünü yapalım. Canımız yanmadan, tedbir alalım. Sadece yangın çıkarsa söndürürümdeil. kaç adet lpg tüp bir arada bulunabilir? benzin istasyonlarındaki mazot barıntırma litresi, yangın vb durumda söndürme sistemleri. Bensin istasyonu çok olanyarlerde, itfaiye vb. özel söndürme kimyasallı ürünler var mı ? vb. vb. tedbir yapalım. Depolama sonucu oluşan büyük bir kaza olduğu dış basında ağırlık kazanmış durumda...

  • Boğazlar05 Ağustos 2020 20:27

    Sonuçta kanal İstanbul dan geçerse de boğazdan gecsede tehlikeli madde taşıyan herzaman potansiyeli var boğaz tehlikeli de kanal İstanbul tehlikesiz mi 🤔

  • fahri05 Ağustos 2020 17:35

    Kim üfledi bu fikri,ama bu yeterli değil,illa oradan rant elde etmek için,sağı solu karıştırıyorsunuz. Ne yapsanız bu fakir milletin üstüne yüklediğiniz vebalden kurtulamayacaksınız.

  • fafa05 Ağustos 2020 17:32

    Sayın Varank,madem Boğaz'da patlamasından korkuyorsunuz,Kanal İstanbul'un etrafını zenginlerle neden dolduruyorsunuz?Bu bahane Kanal İstanbul gereksizliğini ispata yeterli değil.Milletin üstüne bindirdiğiniz yüke bahane arıyorsunuz.

  • Aziz05 Ağustos 2020 17:23

    Pes yani bundan da mı nemalanmaya çalışıyorsunuz Önce borçlarınızı silin doların yükselişini durdurun 

  • belirsizlik05 Ağustos 2020 16:28

    Bu kimyasal tek başına patlayan bir şey değil , ayrıca boğazda patlayan gemi kanalda patlamayacak mı.. beyrut da  patlayan kimyasalı kim oraya ne amaçla yığmış kimler patlaması için düzenek kurmuşlar tabi bu soruların cevabı ortaya çıkmaz..

  • AKILET05 Ağustos 2020 16:21

    Bu olayı bile ranta kurban ediyoruz ya kesinlikle ıslah olamayız, peki o zaman aynı gemi Kanal İstanbul da geçince patlarsa ne olacak, Kanalın çevresine imar izni verilmedi mi? İmar izni askıda değil mi? (6)  (6)  (6) Vallahi çok komiğiz.

  • Kim patlatacak05 Ağustos 2020 15:50

    Istanbul boğazları bizim için değil yabancılar için daha önemli. Zaten dünyanın ortak malı gibi işliyor. Kimse patlatmaz merak etmeyin. Kanalı bize makul gösteremeye çalışmayın. Boğazdan geçerken de herhalde seyrettiniz. Engel olan kimse olmadı.

  • Kdr05 Ağustos 2020 15:30

    Kardesim ben ciftciyim amonyum nitrat bitkileri gubrelemek icin kullaniliyor

  • muck05 Ağustos 2020 15:17

    onun için kanal İstanbul :D

  • bu dünyadan biri05 Ağustos 2020 15:16

    Neden geçirdiniz boğazdan bombaları? Yol geçen hanı mı ülkemiz?

  • selim05 Ağustos 2020 16:00

    Montrö anlaşmasına göre Türk bayrağı çeken her gemi herhangi bir ihbar olmaması durumda Boğazlardan serbestçe geçme imkanına sahiptir.Boğazlar uluslararası su olarak kabul edilmiştir.Kılavuz kaptan isteği bile geminin kaptanının insiyatifindedir.Okuyalım öğrenelim.

  • ekrem05 Ağustos 2020 15:58

    bomba değil amonyum nitrat