E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'dan Türkiye'ye 'F-35 satışı' açıklaması---

Beyaz Saray'dan Türkiye'ye 'F-35 satışı' açıklaması

Beyaz Saray'dan Türkiye'ye 'F-35 satışı' açıklaması
31 Ocak 2024 - 23:47 borsagundem.com

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin F-35 programına geri alınması için hala çekinceleri olduğu açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylaması ve akabinde ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışında adım atmasının ardından Washington'dan 'F-35' açıklaması geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, "ABD, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini konuşlandırması nedeniyle Türkiye'ye F-35 savaş uçağı satma konusunda hala sorun yaşıyor" açıklamasını yaptı.

Pentagon'dan Türkiye'ye F-35 mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )01 Şubat 2024 11:28

    Bazı uçakların karadan havaya kalkması özelliği var. Bir emekli abd li komutan diyorki, terör bölgelerinde bu uçaklar ypg pkk  vb karşı buyuk ustunluk verir. düz zemine inebilen heryer hava alanı olur Türk ordusuna diyor. özellikle pençe kilit operasyon bölgelerde, hafifi basit hava üslerini ordular kısa sürede yapar güvenmliğini sağlar ve kandil ve kuzey ırak diplerine bu uçaklar ile gidebilir diyor. öyle bir özellik varmış. Belkide ırak Türkmenleri ile bağ kurulması istenmıyor ? bu uçakların havaya kalkması ile  4 tane f35 öyle radar ağı sistemi kuruyormuş ki savaş komuta merkezi olabilir, kullanılabilir, yani f16 yanında f35 KİNG oluyor belliki...

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL01 Şubat 2024 11:11

    Bu uçağı alır isek abd nin tamemen kölesi ve bağlısı oluruz.Acilen biz yapma proğramlarına devam etmeliyiz illeda alacaksak abd den almayalım .sonra bu uçak tam bir bilgisayar yapay zeka ile uçmakta olup abd nin istemediği yerde uçuramıyor ve kalkması için her kalkışda 5 şifre alınması ve sıksık arızalar vermesi muadillerine göre 10 kat pahalı imiş.

  • hilal01 Şubat 2024 11:11

    çevirmedikleri entrika yok neden bunların oyununa geliniyor.