E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: Mutabakata varıldı---

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: Mutabakata varıldı

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: Mutabakata varıldı
17 Haziran 2021 - 21:22 borsagundem.com

Beyaz Saray, Erdoğan-Biden görüşmesinde iki ülkenin Kabil Havalimanı konusunda genel bir mutabakata vardığını ve Biden'ın bu sürece destek vereceğini belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günü NATO Zirvesi'nde yaptıkları görüşmede, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrasında Kabil havaalanının güvenliğinin sağlanmasında Türkiye'nin öncü rol üstlenmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.

Sullivan şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'daki Kabil havaalanının güvenliğinin sağlanması konusunda belirli desteğe ihtiyaç duyacağını belirtti ve Başkan Biden desteğin geleceğini taahhüt etti. Erdoğan bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Ve ikisi, ekiplerine sadece son detayları çözmeleri için görev verdi."

Sullivan ayrıca, Taliban'ın Türkiye'nin Afganistan'daki rolü hakkında kamuoyuna söylediklerinin şu anda devam etmekte olan çabaları engellememesi gerektiğini ifade etti.

"BU ROLÜN ALTINDAN KALKABİLECEKLERİNE GÜVENİYORUZ"

Sullivan, Taliban'ın Kabil çevresindeki diplomatik ve güvenlik alanlarına saldırma ihtimaline karşı duyulan endişeleri ciddiye aldıklarını belirtti.

Türkiye ile Kabil Havalimanı konusunda çalışmaktan dolayı iyi hislere sahip olduğunu belirten Sullivan, "Türklerin bu rolün altından kalkabileceğine güveniyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, 14 Haziran Pazartesi günü Brüksel'de bir araya gelmişti.

Gazetecilere verdiği brifingde Sullivan, NATO Zirvesi'nde S-400 meselesiyle ilgili bir çözüm olmadığını ancak diyalogun devam edeceğini söyledi.

Pentagon: Erdoğan'ın Kabil kararına saygı duyuyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AhmetK18 Haziran 2021 07:39

    İyiniyetlı yorumculara lafım. Dunyada guclu olmanın ıkı yolu var; ya askerı ya ekonomik.. ekonomik olarak istenılen sevıyede olmadıgımız ıcın askerı gucumuz kullanılıyor. Ayrıca asker dagda tepede olmayacak, hava ussunde olacak..

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU18 Haziran 2021 00:03

    ABD afganistandaki pisliklerini bize temizlettirecek umarım burada askerlerimiz zarar görmez.ırak, suriye yemen libya daki abd nin yaptıkları ordada.RTE burada büyük hata yaptı bence.

  • Yorum17 Haziran 2021 23:33

    Asıl konu şu asimetrik savaş felan diyorlar ya işte afkanistanda böyle planları olabilir türklerle afkanları bir birine düşman edebilirler

  • Berber Bekri 17 Haziran 2021 23:27

    Kendi çıkıyor bataklığa bizi sürüyor maşa kullanıyor ABD maşası da olduk üretim yok devlet elinde ne var ne yok satınca böyle paralı asker oluruz tetikçi oluruz yazık günah nasıl tehdit var bize ordan niye gidiyoruz???

  • AhmetK18 Haziran 2021 07:36

    Aynı laflardan sıkılmıyormusunuz, üretim yok; herseyı sattılar.. hic ihracat rakamlarına bakıyormusunuz, neyden neye yukselmıs!? Kar eden ne satılmıs; yada satılanların oncekı vergi rakamlarıyla şimdi odedıklerıne bakıyormusunuz!?? Bırakın artık bu geyıklerı.. Farklı seyler soyleyın, bu muhalefet değil, en basıt ifadeyle cahillik..

  • Hadi17 Haziran 2021 23:15

    Karşılığında bize ne verecek abd kac bir sıfır

  • İtri17 Haziran 2021 22:15

    Olan yine türk askerine olacak

  • Emekli17 Haziran 2021 21:55

    Mehmetcik afganistandan hic cikmayacak boyle giderse.

  • Adalet avcısı17 Haziran 2021 21:52

    Kendi oğlunu askere göndermedi, milletin evlatlarını Afganistan'a gönderecek. Görün artık bunu eyy %52!

  • Erdal erdal17 Haziran 2021 21:47

    Arkadas bizim ne isimiz var afkanistanda

  • Akiltutulmasi17 Haziran 2021 21:39

    Olumsuz olmasa dolar 15 olacak ddmekki olumsuzluklari fiyatlayan piyasa bunu niye fiyatlamaz