E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'dan Hamas'a kritik teklif!---

Beyaz Saray'dan Hamas'a kritik teklif!

Beyaz Saray'dan Hamas'a kritik teklif!
08 Nisan 2024 - 20:40 borsagundem.com

Beyaz Saray sözcüsü John Kirby, Hamas'a ateşkes ve esir takasıyla ilgili teklif sunulduğunu açıkladı

Beyaz Saray, Gazze’de ateşkes ve esir takasıyla ilgili teklifin Hamas’a sunulduğunu açıkladı.

Beyaz Saray sözcüsü John Kirby, İsrail ve Hamas arasında Kahire’de gerçekleşen dolaylı müzakerelere dair önemli bir açıklama yaptı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten beri saldırısı altında olan Gazze’ye pazar günü 300’den fazla kamyonun giriş yaptığı belirtilen Kirby, “Bölgeye daha fazla yardım gelmeli” denildi.

Gazze’ye daha fazla insani yardım gitmesi adına atılan tüm adımların memnuniyetle karşılandığı ifade eden sözcü, “Bu adımların devam ettiğini görmemiz gerek” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray sözcüsü, CIA Direktörü William Burns'ün rehine takası için hafta sonu Kahire’de olduğu belirtti ve “Teklif Hamas’a sunuldu, yanıt bekleniyor” ifadesine yer verdi.

Kirby, İsrail’in 1,5 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Refah için de “Kara operasyonunun yakın olduğuna dair bir işaret yok” yorumunu yaptı.

Kirby, ABD’nin Filistin bölgesine daha fazla insani yardım malzemesi girmesine izin vermesi için İsrail'e baskı yapmaya devam edeceğini de kaydetti.

İsrai'den 'faiz' kararı

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İsrail açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)