E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBeyaz Saray danışmanlarında Powell seferberliği---

Beyaz Saray danışmanlarında Powell seferberliği

Beyaz Saray danışmanlarında Powell seferberliği
24 Aralık 2018 - 07:41 borsagundem.com

Trump'ın danışmanları Fed Başkanı Powell'ın kovulmayacağı yönünde yatırımcıları ikna etmeye çalışıyorlar

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed Başkanı Jeremo Powell'ı görevden alacağı iddiaları ABD'yi karıştırdı. 

Beyaz Saray'ın danışmanları Başkan Donald Trump'ın Fed Başkanı Jerome Powell'ı faizleri artırdığı için görevden almaya yetkisi olmadığı konusunda yatırımcıları ikna etmeye çalışıyorlar.

Beyaz Saray'ın Personel Şefi görevini üstlenmesi beklenen Mick Mulvaney ABC kanalına yaptığı açıklamada, Başkan Trump'ın Fed Başkanı'nı görevden alamayacağının farkında olduğunu ifade etti.
Hazine Bakanı Steven Mnuchin de önceki gün yaptığı açıklamada, Trump'ın kendisinden Powell'ı görevinden almasını istemediğini, böyle bir şeyin olabileceğini de inanmadığını ifade etmişti.

ABD'de hisse senedi piyasaları geçtiğimiz hafta 2008 finansal krizinden bu yana görülen en kötü düşüşü yaşadılar. Bu düşüşte, yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimden duydukları
endişe, federal hükümetin kısmen kapanması, yavaşlayan global ekonomik büyüme, ABD'de mali politikanın etkilerinin azalmasın ve Fed'in faiz planları etkili oldu.

Başkan Trump, piyasalardaki tedirginlik ve yaşanan sert düşüşş için Fed'i suçladı. Ortada atılan dedikodulara göre danışmanlarından Fed Başkanı Powell'ın görevinden alınması imkanı olup olmadığını araştırmalarını istedi. Ancak konuya yakın kaynaklara göre danışmanlar Trump'ın bu isteğinde ciddi olup olmadığını anlamadılar.

Mnuchin, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hiçbir zaman Başkan Jay Powell'i kovmam istenmedi, ne de böyle bir şey yapma hakkım olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Fed ise bu dedikodulara ve açıklamalara ilişkin bir yorumda bulunmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)