E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBenzinde indirim---

Benzinde indirim

Benzinde indirim
17 Temmuz 2022 - 22:20 borsagundem.com

Benzinin litre fiyatında bu gece yarısından itibaren 96 kuruş indirime gidilecek.


Petrol fiyatları ve dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Benzinin litre fiyatında bu gece yarısından itibaren 96 kuruş indirime gidilecek. Söz konusu indirimle birlikte benzinin satış fiyatı 23 liranın altına inecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini söylemişti.

Küresel resesyon beklentilerine yönelik endişeler petrol fiyatlarında sert düşüşe yol açmıştı.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Hindistan’da akaryakıt satışları düştü

 

İspanya'da trenler ücretsiz oluyor

 

Avrupa 'gaz'da dersini almadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İnan kılıç18 Temmuz 2022 11:32

    SPK göreve nigbaş soygun var

  • Ahmet Özbir18 Temmuz 2022 09:25

    dolar 17 TL olur, dolarda büyük düşüş diye manşet atılır. benzin 23 TL olur, şok indirim diye bülten geçerler. başkanlık sistemine geçilmeden önce dolar da, benzin de 3-4 TL idi. daha 4 yıl olmadı

  • Mucise Reis : )18 Temmuz 2022 09:03

    Petrole göre düşüen rakam hala komik... Eskiden petrol kaç para idi? benzın kaç apra idi? TL kaç para idi.. dünyada  enerjı arttı bizde fiyatlar arttı ama Tl  o kadar değersiz olunca dünyada düşsede petrol bereket yok. muhalefet akıl ver çözüm sun diyorlar ADAMLAR GOLLOBAL EKONOMİ modeli çözüm diyor :D hlaa hapoarsa  reis yapar mış :D yahu bu model ile hiç bişe kimse yapamaz... İzmire otobüs gidiyor diyorlar girdikleri yok , Adana yolu :D adanadan İzmire nasıl gidesin ???  çözüm sun diyorlar Önce yola girki, sonra izmire gidebilesin...