E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBelhanda ayrılıyor, 10 numara yeniden Arda'ya gidiyor!---

Belhanda ayrılıyor, 10 numara yeniden Arda'ya gidiyor!

Belhanda ayrılıyor, 10 numara yeniden Arda'ya gidiyor!
27 Temmuz 2020 - 09:18 borsagundem.com

Galatasaray'a geldiği günden beri tartışmaların odağındaki isim Younes Belhanda, Galatasaray'dan ayrılıyor... 10 numaranın transferi için sona yaklaşılırken, Suudi Arabistan'ın iki büyük devi Al-Nasr ve Al-Hilal, Faslı yıldız için adeta yarışıyor.

Favori başladığı Süper Lig'i altıncı bitirerek taraftarını adeta hayal kırıklığına uğratan Galatasaray'da transfer çalışmaları başladı. Yönetim, öncelik olarak bileti kesilecek olan isimler üzerinde dururken bu isimlerin başında da Younes Belhanda geliyor...

Habertürk'ün haberine göre; Suudi Arabistan'dan talipleri bulunan Faslı futbolcunun gidişine onay verildi. Al-Nasr ve Al-Hilal ekiplerinin radarında bulunan yıldız isim için 5 milyon euro civarında bonservis belirlenirken görüşmelerin son aşamada olduğu, yönetimin yakın zamanda transferin sonuçlanmasını beklediği kaydedildi.

3,3 MİLYON EURO ALIYOR

2017-2018 sezonunun başında Dinamo Kiev'den 8 milyon euro ve bonuslar karşılığında transfer edilen Belhanda sarı-kırmızılılardan senelik 3,3 milyon euro kazanıyordu. Sarı-kırmızılılar, bu transferle hem bu yüksek maliyetten kurtulmayı hem de bonservis geliri elde ederek yeni transferler için kaynak yaratmayı hedefliyor.

10 NUMARA YENİDEN ARDA TURAN

Öte yandan, 2009-2011 yılları arasında Galatasaray'da 10 numaralı formayı terleten Arda Turan, Younes Belhanda'nın Suudi Arabistan'a transferinin ardından yeniden 10 numaralı formayı giymesi bekleniyor.

Fatih Terim, geçtiğimiz günlerde yönetimle yaptığı toplantıda Arda Turan'ı resmen istemişti.

2017 yazında, Belhanda'nın Galatasaray'a transferinin ardından Galatasaray'ın 10 numarası olan Wesley Sneijder ile yollar ayrılmış; 10 numaralı forma ise Younes Belhanda'nın olmuştu. Faslı yıldız Galatasaray kariyerine hazırlık maçlarında giydiği 22 numarayla başlamıştı. Sarı-kırmızılılarda yaşanan bu '10 numara krizi' o günlerde çok konuşulmuştu.

Dönemin Galatasaray yönetimi, 2009 yazında 10 numaralı formayı Cassio Lincoln'den alıp Arda Turan'a vermiş; Turan da Atletico Madrid'e transfer olduğu 2011 yazına dek 10 numaralı formayı sırtından çıkarmamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)