E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBazı hisselerdeki güçlü desteğe rağmen endeks geriledi---

Bazı hisselerdeki güçlü desteğe rağmen endeks geriledi

Bazı hisselerdeki güçlü desteğe rağmen endeks geriledi
14 Ekim 2021 - 09:08 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne satıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam saatlerinde TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nu kabul etti. Görüşmenin ardından TCMB’den 2 Başkan Yardımcısı ve 1 PPK Üyesi’nin görevden alındığı yerlerine 1 Başkan Yardımcısı ve 1 PPK Kurul Üyesi atandığı açıklaması geldi. İçeride bu gelişmenin başta kurlar olmak üzere piyasalar üzerindeki etkileri takip edilecek. Yurtdışında ise gün aşırı ve hatta gün içi yön
arayışları devam ediyor. Bugün ABD’de ÜFE ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları ön planda olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 15:30 ABD – ÜFE Önem: Yüksek
• 15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Maaşı Baş. Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 dün öğleden önceki kazanımlarını öğleden sonra vererek günü 3,28 puanlık düşüşle 1.413,54 puandan kapattı. İşlem hacmi ise 20 milyar TL’yi geçti. Dün yurtdışında ABD enflasyon verileri sonrası satışlar görülse de akşam kapanışta ABD endeksleri pozitif bölgede kalmayı başardı. Bu sabah da ABD endekslerinin vadelileri hafif alıcılı seyrediyor. Asya tarafında %1’i aşan yükselişler var. Avrupa tarafında da güne hafif alıcılı açılış beklentileri mevcut. Dün endeksin kapanış saatlerinde 9,07 civarında bulunan Dolar/TL, TCMB’deki görevden alma ve yeni atama haberleriyle gece saatlerinde 9,18 civarını test ettikten sonra sabah saatlerinde 9,15 civarında bulunuyor. Bu görünüm altında endeksin güne satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’ün otomotiv ve havacılık sektöründeki bazı hisselerdeki güçlü desteğe rağmen dünkü yorumumuzda bahsettiğimiz 1.428 üzerinde tutunamaması ve günü düşüşle kapatması dikkat çekti.
Üstelik bu hareket son 5 ayın en yüksek hacimlerinden biri ile gerçekleşti. Bu hareketle birlikte endeksteki teknik görünümde önemli bir zayıflama olduğunu ve dün gün içinde görülen en yüksek
seviye olan 1.432’nin çok güçlü bir direnç haline geldiğini düşünüyoruz. Burası geçilemediği sürece stratejinin aşağı yönlü kurgulanması faydalı olacaktır. Aşağıda izleyeceğimiz ilk destek 1.400 olup buranın altında bir kapanış olasılığı 1.380 ve 1.372 aralığındaki güçlü destek bölgesinin bir kez daha test edilmesine neden olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)