E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşörtüsüne anayasal güvence teklifi komisyondan geçti---

Başörtüsüne anayasal güvence teklifi komisyondan geçti

Başörtüsüne anayasal güvence teklifi komisyondan geçti
24 Ocak 2023 - 20:34 borsagundem.com

Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişikliği teklifi TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi

TBMM Anayasa Komisyonunda, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri tamamlandı.

OYBİRLİĞİ SAĞLANDI

Komisyon, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı.

3 maddelik anayasa teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Oylamaya AK Parti ve MHP'li vekiller katıldı. CHP, İYİ Parti ve HDP milletvekilleri oylamaya katılmadı.

Erdoğan: Başörtüsünde Meclis gereğini yapmazsa son söz milletindir

 

Başörtüsüne anayasal güvence

 

AKP başörtüsü teklifi için muhalefet partilerini ziyaret edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )24 Ocak 2023 22:41

    ülkemizde her din mensubu  hakları anayasa tarafından savunuluyor... Bu olayın x maddesi ile tatrışma olması ve karşı gelen muhalefetçe geçmemesi düşünülmüş olabilir... Böylece genel seçimlerde hem cumhur seçim, hemde başörtü teklifi oylaması yapılacaktı. belki başörtüsüne evet diyin, banada evet diyin diye siyası atak yapılacaktı... peki yada halka sorulduğunda hayır çıksa idi ? insanlar , ninelerimiz, analarımız vb. baş örtüsü anayasa ile güvence dışındamı kalacaktı ? böyle bi rolay nasıl seferanduma gider ? zaten bu hak var.  hırıstyanlık ile ilgili referandum yapalım yüzde 98 hayır desin, ee bu adamın dinini yaşama güvencesi yok mu Türkiye de ? O kadar saçma geliyor ki anlayamadım olayı. Keşlke herşey siyasileştirilmese. Herkes özgürce dinin yaşasın., Yeterki anayasal haklarını kullanıp, diğer vatandaşların anayasal haklarına mudahele zorlama ve baskı yapmasın. düşüncem bu yönde.