E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBaşçı'nın sunumunda sürpriz yok---

Başçı'nın sunumunda sürpriz yok

Başçı'nın sunumunda sürpriz yok
03 Haziran 2014 - 11:17 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, dün Bakanlar Kurulu'na sunum yaptı. Yaptığı sunumda piyasaları etkileyecek algı yaratmadı

Dün yurt içi piyasalarda yaşanan en önemli gelişme TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın Bakanlar Kurulu’na yapmış olduğu sunumdu. Başçı’nın sunumda piyasaların sürpriz olarak nitelendirebileceği bir açıklama yapmadığını belirtelim. Sunumda ki cümlelerin geneline baktığımızda genişleyici para politikasının desteklenebileceği algısının yaratıldığını görmekteyiz. Özellikle, enflasyonun Mayıs ayında tepe yaptıktan sonra Haziran ayında düşüşe geçeceği ve Türkiye’nin Dezenflasyon sürecine girdiği söylemlerinin ardından Haziran ayında politika faizlerinde indirim beklentilerinin kuvvetlenmesi ile kur tarafında 2.1080 seviyelerine kadar yükseliş görüldü. Bugün ise Mayıs ayı enflasyon verisi açıklanıyor. Beklenti bu ay için enflasyonun çift hanelere ulaşacağı yönünde. Teknik olarak 2.1080 direnci gün içerisinde takip edilmelidir. Bu seviyenin yukarı yönde geçilmesi durumunda 2.12 seviyesi hedef konumuna gelecektir. Yalnız kurun, 2.1080 seviyesinin altında kalması durumunda 2.0940 seviyesi destek olarak belirlenebilir.
 
Dün, Avrupa tarafında önemli verilerin açıklandığını gördük. Özellikle Almanya ve Euro Bölgesi PMI verilerinin beklentilerin altında kalması ile EUR/USD paritesinde geri çekilmelerin yaşandığını gördük. Açıklanan bir diğer veri ise Almanya öncü enflasyon rakamıydı. Bu verinin de beklentileri karşılayamadığını belirtelim. Tüm bu gelişmelerin ardından paritenin 1.3580 seviyelerine doğru gerilediğini izledik. Daha önce de belirttiğimiz gibi 5 Haziran ayında yapılacak ECB toplantısına kadar paritede majör hareketler beklememekteyiz.  Bugün ise Euro Bölgesi öncü enflasyon rakamı dikkatle takip edilmelidir. Beklenti enflasyon rakamının değişmeden %0.7 açıklanması yönünde. Ayrıca Euro Bölgesi işsizlik oranı verisi de gün içerisinde takip edilecek bir diğer veri. Pariteye teknik olarak baktığımızda Euro’da zayıflamanın devamı halinde gün içerisinde 1.3580-60 aralığına kadar geri çekilme görülebilir. Fakat ECB toplantısına kadar 1.3560 seviyesinin aşağı yönde geçilmesini beklememekteyiz. Olası yükselişlerde ise 1.3635-45 aralığı ise direnç konumunda bulunmaktadır.
 
Altın fiyatlarında 1241 desteğinde tutunma çabaları hakim olduğunu görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde tutunması sonucu 1252 seviyelerine kadar yükseliş hareketleri görülebilir. Fakat olası yükselişlerin tepki olarak kalması yüksek olasılık. Bu noktada yükseliş hareketleri satış fırsatı olarak kullanılabilir. 1241 desteğinin aşağı yönde geçilmesi durumunda ise 1235 seviyesi gün içi destek konumunda bulunmakta. Teknik olarak üçgen formasyon kırılımının bulunmasından dolayı 1220 desteği ana hedef olarak belirlemekteyiz.
 
Gram altın fiyatlarında alçalan kanal formasyonu dikkat çekici. Teknik olarak kanalın alt bandı olan 83.75 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda 85.30 seviyelerine doğru yükseliş hareketi görülebilir. Tabii gram altın fiyatlarının USD/TL kuru ile oldukça fazla korale olduğunu belirtelim. Kur tarafında yaşanacak yükselişlerin gram altın fiyatlarında da yükseliş hareketinin görülmesine neden olabilir. Kur destekli yükselişin görülmesi ile gram tarafında 87.00 ve 87.40 seviyeleri kanal üst bandı olarak hedeflenebilir. Yalnız 83.75 desteğinin aşağı yönde geçilmesi durumunda 82.50 seviyesi takip edilmelidir.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler:

 
Saat 10.00 Türkiye Mayıs Enflasyon Oranı ( Beklenti: yıllık %10.05, aylık %0.5 )
Saat 12.00 Euro Bölgesi Enflasyon ( Beklenti: %0.7 )
Saat 12.00 Euro Bölgesi İşsizlik ( Beklenti: %11.8 )
Saat 17.00 ABD Fabrika Siparişleri ( Beklenti: aylık %0.5 )

DESTEK MENKUL DEĞERLER
www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)