E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBaşbakan’dan Fatih Terim sürprizi---

Başbakan’dan Fatih Terim sürprizi

Başbakan’dan Fatih Terim sürprizi
26 Temmuz 2014 - 23:27 borsagundem.com

Erdoğan, Başakşehir Stadyumu'nun isminin "İstanbul BaşakşehirFatih Terim Stadyumu" olarak belirlendiğini açıkladı.

Süper Lig'in yeni takımlarından İstanbul Başakşehir’e ev sahipliği yapacak yeni stadın açılışı, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Erdoğan, Başakşehir Stadyumu'nun isminin "İstanbul BaşakşehirFatih Terim Stadyumu" olarak belirlendiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada, "Açılışını yaptığımız İstanbul Başakşehir Stadı'nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu muhteşem tesisi ülkemize kazandıran herkesi kutluyorum. İstanbul'da ilk toplu konut uygulamamızı Başakşehir'de başlatmıştık; şimdi Türkiye'ye model oldu. Başakşehir bugün İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri haline geldi. Başakşehir'e böyle bir stat gerekiyordu ve hayırlı olsun. Tesisin tamamı 178 milyon liraya mal oldu" ifadelerini kullandı. 

BAŞAKŞEHİR FATİH TERİM STADYUMU
Daha sonra Erdoğan kürsüye Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i davet etti. Başbakan, stadın isminin Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olduğunu açıkladı. 

Erdoğan şöyle konuştu: 
"Federasyonumuz Fatih Terim ile anlaşmasını yaptı. Artık uzun düşünmek zorundayız. İnşallah Fatih Hocamız ile birlikte yeni bir dönem başladı. Futbolcu dönemindeki başarılarına şimdi de gerçekleştireceğine inanıyorum. Yönetimimiz ile görüştük. Bu stadının ismini İstanbul BaşakşehirFatih Terim Stadyumu olarak koyduk. Hayırlı olsun."

TERİM: BÜYÜK SÜRPRİZ OLDU
Duygusal anlar yaşayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise "Bugün çok değişik duygular yaşıyorum, benim için büyük sürpriz oldu. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Sayın Başbakanıma teşekkür ediyorum. Benden hiçbir zaman samimiyetini ve dostluğunu esirgemedi" diye konuştu.
 
Açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, efsaneler Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen’in yanı sıra şu anda Süper Lig’de top koşturan yıldızların da yer alacağı özel maçta 30 dakika futbol oynayacak. 

Başbakan’ın da forma giyeceği maç, HD kalitesinde canlı yayınlanacak ve 8 kamera, Dünya Kupası’nda kullanılan spider cam, slow motion ile Jimmy Jip kameralar kullanılacak.

BAŞAKŞEHİR STADI
İstanbul'un yeni modern spor tesislerinden biri olan stat, 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip. 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet nizami antrenman sahası yer alan stat kompleksi içinde ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark bulunuyor. 31 adet sosyal ticaret alanına sahip Başakşehir Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanmış stadyum olma özelliğini taşıyacak.

Statta ayrıca 3 adet UEFA-FIFA-TFF delege, 4 sporcu soyunma, 2 hakem soyunma odaları ile sporcu sağlık merkezi bulunuyor. Her tribün için acil sağlık odalarının yanı sıra simultane çeviri yapılabilen 170 kişi kapasiteli basın merkezi de statta hizmet verecek. Yaklaşık 16 ayda yapımı tamamlanan stadın 178 milyon liraya mal olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • peron27 Temmuz 2014 14:35

    bu terim kadar işini bilen adam yok

  • çakır27 Temmuz 2014 11:47

    Hakkıdır hakka tapan fatih terimin hakkıdır yaşadılan ne mutlu insanın hayateyken sahane sürprizler yaşaması ne mutlu hakka değer veren devlet buyuklerine

  • briffa27 Temmuz 2014 05:40

    Oy için her şeyi yaparım aga.

  • SSS27 Temmuz 2014 02:42

    BAZILARININ DÜNYADAN HABERİ YOK. ONLARA DA BU YAKIŞIR :))

  • unutulan 27 Temmuz 2014 00:08

    uefa kupasını türkiyeye fatih hoca kazandırdı bunu unutmuşun :)yada işine gelmemiş

  • terim mi27 Temmuz 2014 00:01

    o stada lefter can bartu metin oktay yada bjk li şeref görkey ismi verilmesi daha doğru olurdu gs li olarak terim adını kabul etmiyorum

  • yakışır 27 Temmuz 2014 00:00

    git borsa oyna kaybet ondan son gel ağla başbakanım paramı ver çakal bunlar

  • unutulanlar26 Temmuz 2014 23:57

    terim bu stada adını vermek için ne yaptı cebinden mi ödedi şimdiye kadar bedava mı çalıştı şu anda yılda kaç milyon dolar alıyor kaç senelik anlaşma yaptı kaç adam yetiştirdi hangi futbolcuyu teknik direktörü yetiştirdi 8 sene de iki kez dünya bir kez avrupa şampiyonasına kimin zamanında gidilmedi milli takımdan en son ne zaman kovuldu

  • rte26 Temmuz 2014 23:54

    başbakanım birde gsrayın küçük yatırımcıdan çaldığı paraları iade etseniz!! paralar buharlaştı ise o zaman aynı tabeladan üzerinde ky yazandan arenanın girişine assanız oda yeter..