E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşbakan yoğun bakımda borsalar tavanda---

Başbakan yoğun bakımda borsalar tavanda

Başbakan yoğun bakımda borsalar tavanda
07 Nisan 2020 - 18:41 borsagundem.com

İngiltere Başbakan Boris Johnson’ın yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor ve durumu ciddi olabilir. Buna rağmen İngiltere’de piyasalar gün boyunca yukarı yönü gösterdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’ın korona virüs sebebiyle yoğun bakımda tedavi görmesine rağmen bu durum korona virüs krizinin yavaşladığına dair iyimser görüşlere engel olamadı. İngiliz Sterlini yükseldi, İngiltere borsalarındaki yükselişse %2’ye yaklaştı.

Boris Johnson’ın yoğun bakıma alındığı haberlerinin yayıldığı sırada ülkenin en önemli endeksi olan FTSE 100 endeksi %1,9 oranında yukarı yönü gösterdi ve İngiliz Sterlini ise 1,23 dolar değerinde yükseldi. Hisse senetleri piyasalarındaki küresel rallinin ikinci gününde, İngiltere Başbakanı’ndan gelen kötü haberler ada borsasının hızını kesmedi.

Piyasalar Boris Johnson'ı önemsemiyor

Marketwatch’un haberine göre finansal hizmet firması CMC Markets’ın İngiltere Şubesi’nin Baş Piyasa Analisti Michael Hewson, “Başbakanın sağlık durumu ancak daha kötüye giderse bir piyasa faktörü olur. Bunun haricinde sterlinin yükselişi devam edecektir” ifadelerinde bulundu. Hewson ayrıca sterlinin euro karşısında değer kazanmadığına dikkat çekerek para piyasalarının zayıflayan dolara Birleşik Krallık merkezli haberlerden daha fazla ilgi gösterdiğini de dile getirdi.

FTSE 100’de Cineworld Group hisseleri %46 oranında yükseldi. Cineworld bu yükseliş üzerine kâr payını durdurdu ve Cineplex’in satın alınıp alınmayacağı konusunda kayıtsız kaldı. Hisse halen %75 değer kaybetmiş durumda

Bir başka dikkat çeken hisse de yolcu gemisi şirketi Carnival’a ait. Suudi Arabistan Varlık Fonu’nun hisselerin %8,2’sini satın aldığını açıklamasıyla Carnival hisseleri %21 oranında yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sabri 08 Nisan 2020 13:58

    Adamların ekonomi leri , bizde olduğu gibi Adama göre değişmiyor.. O yüzden onlar gelişmiş biz ise????

  • Necmi08 Nisan 2020 09:01

    aşısı var vermişlerdir bi şey olmaz.

  • Dermanım Ol08 Nisan 2020 00:11

    Adam iyi hasta.Yalan kıvırmayın. Demek ki İngiltere piyasası bu adamdan hoşlanmıyor, mesele bu kadar basit...

  • EKRİST07 Nisan 2020 23:26

    ben hastaneye kaldırıldığını fakat virüs kaptığına inanmıyorum.gündemi değiştirmek ve aksiyon yapmak için yapıldğını düşünüyorum.yarın bir gün iyileşti diye çıkacak aslında hasta olmayabilir.borsalar % 10 daha yükseltcekler.kapitalist sistemin özelliği bu değil mi.

  • ZELİHA KARAKAŞLI07 Nisan 2020 21:32

    ben hasta olduğuna inanmıyorum.bunların hepsi numara bence.öyle bir durum olsa borsalar böyle ucarmı.büyük oyunlar dönmektedir.belkide öldü de olabilir borsalar daha fazla geri gelmesin veya çökmesin.veya hiç bir şeyde olmayabilir numaradan hastaneye yatarak piyasalarda iyimserlik pompalamak için.

  • Kalamiticeyn07 Nisan 2020 19:44

    Bu boris abd de trump dunyayi tedit ediyolar ,,bu kendince oyun oynuyo ,,bi seyi yok ,oyunun parcasi ,,cinde virus cikiyo abd ingiliz fransiz itali ispani devlet istihbaratlari dutymuyo gormuyo ,,,tam tezgah oyun ,,,yahudi teror orgutu elemani bunlar ,,,halklasrini olduriyolar ,,,dunyaya yahudi istilasi bu ,,,daha komedisi bunlarin kozmik odalari vasr her tur olumsuzluga karsi ama kozmik odalarida calismiyo ,,tam bir yahudi istiladi

  • Tuncay07 Nisan 2020 19:31

    Borsalar artık eskisi gibi hemen fiyatlamıyor olayları  gün sonradan fiyatlamaya başlıyor. :|