E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBaşakşehir: 2 - Fenerbahçe: 0 ---

Başakşehir: 2 - Fenerbahçe: 0

Başakşehir: 2 - Fenerbahçe: 0
19 Eylül 2021 - 15:05 borsagundem.com

Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında Başakşehir'e 2-0 mağlup oldu ve bu sezonki ilk yenilgisini yaşadı. Turuncu-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri Okaka ve Gulbrandsen kaydetti.

Süper Lig'in 5. haftasında Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Mücadeleyi ev sahibi ekip 2-0'lık skorla kazandı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, bu sezonki yenilmezlik serisi 7. maçta sona erdi.

Başakşehir'i öne geçiren golü 16. dakikada Okaka kaydederken sarı-lacivertlileri eşitliği sağlayabileceği pozisyonlardan faydalanamadı.

Son sözü ise 90. dakikada Gulbrandsen söyledi ve skoru belirleyen golü kaydetti.

Fenerbahçe, üst üste ikinci kez ligde puan kaybı yaşadı ve 10 puanda kaldı. Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Başakşehir ise 3 puana yükseldi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.00'da başlayan müsabakayı hakem Fırat Aydınus yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Fırat Aydınus maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Medipol Başakşehir başlıyor.

4. dakika Muhammed Gümüşkaya'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Tolga Ciğerci topu uzaklaştırmayı başarıyor.

8. dakika Edin Visca'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

12. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Muhammed Gümüşkaya'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Stefano Okaka kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

14. dakika Muhammed Gümüşkaya'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

15. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Dimitris Pelkas'ın ceza alanına gönderdiği ortasında seken topu Şener Özbayraklı uzaklaştırmayı başarıyor.

16. dakika GOOOLL!!! Medipol Başakşehir, Stefano Okaka'nın golü ile maçta öne geçiyor. Hızlı gelişen atakta Edin Visca'nın sağ kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Stefano Okaka, ön direkte gelişine yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Altay Bayındır'ın yanından ağlarla buluşturmayı başarıyor.

21. dakika Edin Visca'nın pasıyla topla buluşan Şener Özbayraklı'nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top savunmadan geri geliyor.

23. dakika Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Danijel Aleksic için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

28. dakika Bright Osayi-Samuel'in ceza alanında sağdan içeri gönderdiği ortasına hareketlenen Mergim Berisha'nın röveşata denemesinde top Volkan Babacan'da kalıyor.

32. dakika Ferdi Kadıoğlu'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Mergim Berisha'nın kafa vuruşunda top Volkan Babacan'da kalıyor.

36. dakika Muhammed Gümüşkaya'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geliyor.

40. dakika Dimitris Pelkas'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Youssouf Ndayishimiye topu uzaklaştırmayı başarıyor.

43. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Muhammed Gümüşkaya'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Mergim Berisha'nın kafa vuruşunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

45+1. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Edin Visca'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Bright Osayi-Samuel'den seken top Altay Bayındır'da kalıyor.

45+3. dakika Hakem Fırat Aydınus'un düdüğüyle mücadelenin ilk yarısı ev sahibi Medipol Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Fırat Aydınus ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.

46. dakika Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlıyor. Dimitris Pelkas ve Bright Osayi-Samuel oyundan alınırken, yerlerine Diego Rossi ve Enner Valencia oyuna dahil oluyor.

49. dakika Mahmut Tekdemir'in defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Deniz Türüç için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

52. dakika Altay Bayındır'ın uzun pasıyla ceza alanında topla buluşan Mergim Berisha'nın sol çaprazdan yaptığı vuruşta Volkan Babacan topa hakim olmayı başarıyor.

57. dakika Mergim Berisha'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top Volkan Babacan'da kalıyor.

62. dakika Fenerbahçe'de üçüncü ve dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mergim Berisha oyundan çıkarken, Mesut Özil yerine giren isim oluyor. Muhammed Gümüşkaya oyundan çıkarken, Filip Novak yerine giren isim oluyor.

65. dakika Fenerbahçe gole yaklaşıyor. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Mesut Özil'in, ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Enner Valencia'nın kafa vuruşunda Volkan Babacan son anda topu çelmeyi başarıyor.

68. dakika Medipol Başakşehir'de aynı dakikada üç oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Deniz Türüç, Danijel Aleksic ve Mahmut Tekdemir oyundan çıkarken, Alexandu Epureanu, Berkay Özcan ve Nacer Chadli yerlerine giren isimler oluyor.

73. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Edin Visca'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Serdar Aziz kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

75. dakika Fenerbahçe'de beşinci ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Max Meyer oyundan çıkarken, Mert Hakan Yandaş yerine giren isim oluyor.

78. dakika Luiz Gustavo'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Alexandu Epureanu topu uzaklaştırmayı başarıyor.

82. dakika Medipol Başakşehir'de dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Şener Özbayraklı oyundan çıkarken, Carlos Ponck yerine giren isim oluyor.

83. dakika Sol kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Luiz Gustavo, hızlı atağı kesmek için Edin Visca'ya müdahalede bulununca hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

86. dakika Sol kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Luiz Gustavo, hızlı atağı kesmek için Edin Visca'ya müdahalede bulununca hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

90. dakika GOOOLL!!! Medipol Başakşehir, Fredrik Gulbrandsen'in golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor. Youssouf Ndayishimiye'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Edin Visca'nın yerden ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Fredrik Gulbrandsen, altıpas önünden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Altay Bayındır'ın solundan ağlarla buluşturmayı başarıyor.

90+2. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Mesut Özil'in ceza alanına gönderdiği ortasında seken topu Edin Visca uzaklaştırmayı başarıyor.

90+4. dakika Luiz Gustavo'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Attila Szalai'nin kafa vuruşunda top kalenin sağından auta çıkıyor.

90+5. dakika Hakem Fırat Aydınus'un düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Medipol Başakşehir, Fenerbahçe'yi evinde 2-0 mağlup ediyor. Bu sonuçla Medipol Başakşehir bu yıl ligde ilk galibiyetini ve puanlarını alırken, Fenerbahçe ise 10 puanda kalıyor.

İŞTE İLK 11'LER

Başakşehir: Volkan, Ömer, Ndayishimiye, Duarte, Lima, Tolga, Visca, Mahmut, Berkay, Deniz, Okaka

Fenerbahçe: Altay, Serdar, Kim Min-Jae, Szalai, Osayi, Gustavo, Mert Hakan, Ferdi, Mesut, Rossi, Valencia

MAÇ NOTLARI

* Fenerbahçe, Medipol Başakşehir karşısında 5 futbolcusuna sahada yer veremeyecek. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan İrfan Can Kahveci, Nazım Sangare, Marcel Tisserand, Serdar Dursun ve Jose Sosa'nın karşılaşma kadrosunda yer alması beklenmiyor. Fenerbahçe'de yeni transferlerden Miguel Crespo ve Burak Kapacak ise teknik direktör Vitor Pereira'nın şans vermesi halinde ilk kez sarı-lacivertli formayı giyecek.

* Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 27. kez karşılaşıyor. İki takım arasında 2007-2008 sezonundan bu yana yaşanan rekabette sarı-lacivertliler 14, turuncu-lacivertliler ise 9 galibiyet elde etti. Üç müsabaka ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Fenerbahçe 39 gol atarken, Medipol Başakşehir ise 29 kez fileleri havalandırdı.

Sarı-lacivertli futbol takımı, Medipol Başakşehir'e karşı dış sahada çıktığı son 2 müsabakadan galip ayrıldı. Fenerbahçe, turuncu-lacivertli ekiple deplasmanda 13 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 2'si son 2 sezonda olmak üzere 4'ünü kazanan sarı-lacivertliler, 8'inde ise puan almayı başaramadı. Bir müsabaka ise berabere tamamlandı. Söz konusu maçlarda fileleri 14 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 20 gole engel olamadı. Sarı-lacivertliler, rakibi karşısında deplasman galibiyetlerini 2010-2011 sezonunda 1-0, 2017-2018'de 2-0 ve 2019-2020 ile 2020-2021'de ise 2-1'lik skorlarla aldı.

* Frankfurt maçında kaçırdığı penaltı sonrası büyük bir üzüntü yaşayan, önce teknik direktör Vitor Pereira, sonra da takım arkadaşları ve taraftarlardan büyük destek gören Dimitrios Pelkas'ın, Başakşehir maçının ikinci yarısında şans bulması bekleniyor. Kendisini destekleyen herkese teşekkür eden Yunan oyuncu, bu akşamki maçta takımına asist ya da gol katkısı vererek, kendisini affettirmek istiyor. Deplasmanda 15 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, bu süreçte 11 galibiyet ve 4 beraberlik aldı, son iki dış saha karşılaşmasını ise gol yemeden kazandı. Sarı- Laciverliler, dış sahadaki son yenilgisini 19 Aralık 2020'de 3-1'le Gaziantep FK'dan almıştı. Ayrıca rakip Başakşehir yine kaybeder ise Kasım 2010-Ocak 2011 arasındaki Abdullah Avcı'lı dönemde alınan üst üste 5 mağlubiyetli seriyi tekrar etmiş olacak.

* Sarı-Lacivertliler'in hocası Vitor Pereira, ligde Sivas ve Avrupa Ligi'nde de Frankfurt karşısında alınan beraberliklerin ardından Başakşehir karşısında 3 puan istiyor. "Şimdi kazanma zamanı" diyen Pereira, "Takım olma yolunda büyük mesafe katettik. Aile kavramı giderek oturuyor. Bu da futbolcuların yardımlaşma duygularını üst düzeye taşıyor. En iyi futbolumuzu oynayıp, galibiyeti alan taraf olmayı amaçlıyoruz" dedi.

* Başakşehir maçının hazırlıklarını dün yaptığı idmanla tamamlayan Fenerbahçe'de sakatların çokluğu can sıkıyor. İrfan Can Kahveci, Tisserand, Serdar Dursun, Sosa, Nazım Sangare ve Zajc, bu deplasmanda forma giyemeyecek. Hafta içindeki Frankfurt maçında ağrıları nükseden ve yapılan kontrolleri temiz çıkıp, takımla çalışan Ferdi'nin ise maç kadrosunda yer alması bekleniyor.

*Sezonun ilk haftasında iç sahada Aytemiz Alanyaspor 'a 1-0, ikinci maçında deplasmanda İttifak Holding Konyaspor'a 2-1, üçüncü hafta karşılaşmasında evinde Yukatel Kayserispor'a 1-0 mağlup olan Medipol Başakşehir, son maçında da deplasmanda Göztepe'ye 2-1 kaybetti. Turuncu-lacivertli ekipte sakatlığı bulunan Ahmed Kutucu ve kadro dışı bırakılan Junior Caiçara bu mücadelede forma giyemeyecek.

Galatasaray: 0 - Alanyaspor: 1

Antalyaspor: 2 - Beşiktaş: 3

Kasımpaşa:0–Trabzonspor:1

Fenerbahçe'den Ali Şansalan açıklaması

Fenerbahçeli Kim Min-Jae, Güney Kore'de manşet oldu! Krizden kurtardı

Fenerbahçe'nin maçına VAR damgası!

Fenerbahçe: 1 - Sivasspor: 1

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 88,30
En Yüksek: 91,00
En Düşük: 86,85
Değişim -0,23 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,37
İşlem Hacmi 218.045.713
Toplam Adet: 2.462.598
Ağırlıklı Ort.: 88,55
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mantık20 Eylül 2021 12:00

    Türk futbolunu bu hale getiren kulüp başkanları  ve fosilleşmiş  teknik direktörler bu milletin elleri yakanızda bunu bilesiniz.  Türkiye ederi  azami  350  bin avro dan fazla eden futbolcu yok!  Buna rağmen  futbolcu borsası  çılgıncasına  kudurtuluyor.  

  • Fatih Yalçın 20 Eylül 2021 10:28

    Bu Fenerbahçe olmazsa Türk futbolundan nasıl keyif alacaksınız bilmiyorum. Her yıl ya şampiyon ya da şampiyonluğa aday. Öyle gs, bjk gibi arada şampiyonluğa oynayalım ara da küme düşmesek yeter mantelitesi yok. Türk futbolunun en büyük keyfi Fenerbahçedir..

  • Gercekler 20 Eylül 2021 02:00

    Ferdi muhammed pelcas rossi mesut la mı şampiyonluk hedefleniyor? Daha iyileri ligte her takımda var zaten

  • ALİ KODUŞ20 Eylül 2021 00:20

    3 büyük takım alışmış idi yıllarca federasyonu korku ve basınıda arkasına almış gariban takımları yener de yenerler idi.şapka düştü kel göründü kim oynar ise o takım kazanıyor sonra yenen takıma büyük paralar verilmektedir.bu da spora direnç kazandırması bu sonucu doğurmuştur.

  • Zıpla çekirge19 Eylül 2021 21:56

    Çekirge zıplayamıyor artık, ilk birkaç hafta zıpladı.

  • Vatandaş19 Eylül 2021 21:43

    Türk futbolunun kanını emen şu İstanbulun takımları beter olsunlar...Onların sayesinde Türk futbolu geriliyor.

  • Agah var19 Eylül 2021 21:18

    Biraz daha yeni transfer batana kadar

  • Fb19 Eylül 2021 20:52

    Ali Koç Cimbom’a forvet alsana fenere alma yazık