E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBarkin: Mart ayında faiz artırımı akla yatkın---

Barkin: Mart ayında faiz artırımı akla yatkın

Barkin: Mart ayında faiz artırımı akla yatkın
10 Ocak 2022 - 14:12 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed'in Aralık ayı toplantısında takındığı daha şahin duruşa destek verdiğini ve Mart ayında bir faiz artırımına gidilmesinin akla yatkın olduğunu söyledi.

Wall Street Journal'a konuşan Barkin, "Aralık ayında aldığımız kararları destekliyorum. Tahvil alımı yoluyla ekonomiye teşvik sağlama sona erdirildiğinde faiz oranlarının artırılmasına açığım" ifadelerini kullandı.

Barkin, "Eğer şu anda sahip olduğumuza benzer işsizlik seviyesi olan, fiyat baskılarının yüksek olduğunu bir ekonominiz var ise, normalleşmeye doğru adım atmamız gerektiğini düşünüyorum. Fed'in Mart ayı FOMC toplantısında faiz oranlarını artırmasının kesinlikle makul olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Enflasyon baskılarının yılın ikinci yarısında hafiflemesini bekleyen Barken, tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntıların 2023 yılına kadar devam edebileceğini de vurguladı.

Faiz artışı ortamında doğru yatırım için 5 tavsiye

 

JP Morgan'dan artan tahvil faizlerine karşı hisse tavsiyesi

 

Yüksek faiz oranları halka arz piyasasını vuracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)