E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan'dan artan tahvil faizlerine karşı hisse tavsiyesi---

JP Morgan'dan artan tahvil faizlerine karşı hisse tavsiyesi

JP Morgan'dan artan tahvil faizlerine karşı hisse tavsiyesi
10 Ocak 2022 - 11:31 borsagundem.com

JP Morgan stratejistleri, yükselen tahvil faizlerinden en olumlu etkilenecek sektörün bankacılık olduğunu belirtirken otomotiv, enerji, madencilik ve sigorta gibi sektörlerin de olumlu etkileneceğini söyledi.


JP Morgan, ABD’de tahvil faizlerinin yükselmeye devam edeceğini ve faizlerden pozitif etkilenen şirketler için ‘ağırlık artır’ tavsiyesini koruduklarını söyledi.

JP Morgan Stratejistleri, bankacılık sektörünün tahvil faizlerindeki yükselişten en olumlu etkilenenler olacağını belirtirken otomotiv, madencilik, enerji ve sigorta sektörlerinin de yükselen tahvil faizlerinden olumlu etkilenmesini bekliyor.

Sağlık, tüketim ürünleri ve enerji dağıtım şirketlerinin yükselen faizlerden negatif etkileneceğini belirten JP Morgan, enflasyon forwardları ve tahvil faizleri arasındaki farkın hala çok fazla olduğunu ama bunun faizlerin yükselmesiyle kapanacağını vurguladı.

JP Morgan stratejistleri, tahvil faizlerinin yükselmesinin ekonomik hareketliliğe negatif etkisinin çok önemli bir derecede olmayacağını söyledi.

Ünlü yatırımcı Mark Mobius da enflasyon risklerinin yeteri kadar fiyatlanmadığını, tahvil getirilerin daha da yükselebileceğini belirtti. Getirilerin yükselmesiyle teknoloji şirketlerinin değerlerinin düşeceğini ifade eden Mobius, gelir sağlayan ve temettü veren şirketlerin pozitif ayrışacağını öngördü.

Tahvil yatırımcısı 2022’den umutlu

 

JP Morgan: ABD hisselerinde ralli devam edecek

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)