E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBarclays: İstihdam verisi Fed'in duruşunu değiştirmez---

Barclays: İstihdam verisi Fed'in duruşunu değiştirmez

Barclays: İstihdam verisi Fed'in duruşunu değiştirmez
06 Temmuz 2018 - 17:30 borsagundem.com

Uzmanlara göre, Haziran ayı istihdam verisi Fed'in faiz konusundaki duruşunu sürdürmesi için yeşil ışık yaktı

Ekonomistlere göre Haziran ayı tarım dışı istihdam verisi Fed'in 3 ayda bir faiz artırımlarına devam etmesi için destekleyici...

Barclays Baş Ekonomisti Michael Gapen "Haziran verisi daha hızlı artış için bir gerekçe oluşturmuyor, daha yavaş artış için de bir gerekçe yok" dedi. Gapen Fed'in Eylül ve Aralık ayında faiz artıracağını ve gelecek sene de 3 kez faiz artıracağını belirtti.

Bugün açıklanan veriye göre tarım dışı istihdam Haziran'da 213 bin arttı, işsizlik oranı %3.8'den %4'e yükseldi, böylece işsizlik geçen yazdan beri ilk kez yükseldi.

Veri sonrası 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşerek %2.81 oldu.

Ücretler verisi de yıllık bazda %2.7 artarak beklentilerin altında kaldı. Gapen, "daha güçlü ücret verisi gelseydi Fed'in faiz artışlarını hızlandırması konusunda baskı oluşacak, bu da piyasaları endişelendirecekti" diye konuştu.

Oxford Economics Baş Ekonomisti Gregory Daco da verinin Fed için 'mükemmel' olduğunu savundu. Daco, "Fed getiri eğirisinin gerisinde değil. Enflasyonun %2 civarında stabilize olacağı varsayımları da ücret verisiyle tasdiklenmiş oluyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)