E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBanvit eşitliği sağladı---

Banvit eşitliği sağladı

Banvit eşitliği sağladı
26 Mayıs 2014 - 01:46 borsagundem.com

Banvit, Beko Basketbol Ligi yarı final serisinde sahasında oynadığı ikinci maçta Galatasaray LH'yi 69-57 mağlup ederek seriyi 1-1'e getirdi

Salon: Kara Ali Acar
Hakemler: Emin Moğulkoç, Ahmet Ersan Ergüler, Ali Şakacı
Banvit: Rowland 18, Şafak, Davis, Mejia 15, Markovic 13, Aminu 13, Simmons 6, Ermal, Cevher, Erkan 4
Galatasaray Liv Hospital: Erceg 5, Hairston 2, Markoishvili 5, Cenk 3, Furkan 2, Mensah Bonsu 2, Arroyo 19, Sinan 16, Ender 7, Ersin 6
1. Periyot: 13-17
Devre: 34-31
3. Periyot: 55-50
5 Faulle Çıkan: 38,37 Ersin (Galatasaray Liv Hospital)

MAÇIN AYRINTILARI

Kısır başlayan maçta 3 buçuk 4-2 bitti. Arroyo’nun basketiyle son 2’ye 11-11 girilen ilk çeyrekte Carlos Arroyo periyot skorunu da belirledi: 13-17. 

İkinci 10’da ilk 4 geçilirken Cimbom’un 28-20’lik üstünlüğü vardı. Meija ve Rowland’ın devreye girmesiyle Banvit soyunma odasına 34-31 galip gitti. 

Kora kor devam eden 3. periyotta ilk 5 dakika geride kalırken 42-40 Cimbom üstünlüğü vardı. Final çeyreğine ise Banvit 55-50’lik avantajla girdi. 

Simmons’ın basketiyle son periyotta 2 buçuk geçilirken fark 7’ye çıktı: 59-52.
Markoishvili’nin kritik üçlüğüyle 10 saniye kala farkı 1’e çekti: 68-67. Simmons’ın ikide bir serbest atışının ardından son saniyede üçlük kullanan Arroyo isabet alamadı ve Banvit maçı 69-67 kazanarak seriyi eşitledi: 1-1.

G.SARAY'DAN BİR DAKİKALIK PROTESTO

Galatasaray Takımı Baş antrenörü Ergin Ataman, Banvit maçı sonrasında Galatasaray taraftarı adına yaptıkları 1 dakikalık protestoyu ve sarı kırmızılılara Bandırma'da uygulanan şiddeti kınadı.

Ergin Ataman, "Maçtan önce taraftarımız ile ilgili bir şeyler söylemem lazım. Bugün by salonda 100-150 civarında Galatasaray taraftarı vardı. Evet maçın başında hata yaptılar. Çata pat attılar ve o da kimseye değil bize geldi. Daha sonra normal düzende maç sürerken 2.yarıda Galatasaray taraftarının içerisindeki özel güvenliğin tahrik etmesi, kışkırtması ile ve olağandan şiddetli şekilde polisin taraftara sert reaksiyon verip coplarını kullanması gereksiz bir müdahale idi. Aşırı bir tepki yoktu.

Bu olayı kınıyoruz. Taraftarımıza, Galatasaray seyircilerine yapılan bu sert müdahaleden dolayı olayı protesto etmek adına molada sahaya 1 dakika geç çıktık. Bu olayı tasvip etmiyoruz.

NEDEN AYNI FORMALARLA ÇIKTILAR

Banvit ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki maçı izleyen herkes birbirine aynı soruyu yöneltti

" İki takım neden aynı renk tonunda forma ile parkeye çıktı" 

Galatasaray ilk maçtaki gibi kırmızı, Banvit ise bu kez beyaz değil turuncu renkte forması ile çıktı

Nitekim Bandırma ekibinin maç öncesinde TBF yetkilileri ve hakem heyetinin uyarılarını dikkate almayıp "Açık renk yani beyaz formaları" sahaya çıkmaları gerekirken turuncu forma ile sahaya çıkınca bu görüntü ortaya çıktı. TBF yönetmeliği ve statüye göre Sezon başında bütün takımlar forma renklerini Basketbol Federasyonuna bildirir ve kimin hangi maçta be renkte formasını giyeceği de bellidir.

Kısaca basketbolda forma seçme hakkı yok ve bu kural var. Ancak ev sahibi ekip buna uymadı. (Tolga Yenigün / Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)