E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBannon ifadesinde Stone'u suçladı---

Bannon ifadesinde Stone'u suçladı

Bannon ifadesinde Stone'u suçladı
09 Kasım 2019 - 07:09 borsagundem.com

2016 ABD Başkanlık seçimlerinde Rusya'nın etkisi soruşturmasında ifade veren Beyaz Saray'ın eski baş stratejisti Bannon, Trump'ın Wikileaks ile ilgisi bulunmadığını söyleyen Stone'u yalanladı

Beyaz Saray'ın eski baş stratejisti ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 kampanya CEO'su Steve Bannon, seçimlerde Rusya etkisi ile ilgili soruşturmada cuma günü ifade verdi.

Bannon, Trump’ın eski kampanya danışmanı Roger Stone’ın 8 Kasım’da Kongre'de verdiği ifadede adaleti ve tanıkları tahrif etmekle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Bannon, Stone'u, Trump kampanyası ile 2016 seçimlerinden önceki aylarda Trump'ın rakibi Hillary Clinton'a zarar veren çok sayıda Demokratik e-postalarının çalınmasını ifşa eden WikiLeaks arasında “erişim noktası” olarak gördüğünü söyledi.

Bannon, Stone için “WikiLeaks ve Julian Assange ile bir ilişkisi olduğuna inanmaya başladım" şeklinde konuştu. 

Stone, Meclis komisyonuna yeminli ifadesinde, Trump'ın WikiLeaks veya Julian Assange ile ilgili kampanyasındaki hiçbir üyeyle asla iletişim kurmadığını belirtti.

ABD istihbarat teşkilatları ve eski Özel Müşavir Robert Mueller, e-postaların Moskova'nın seçimde karışma ve Trump’ın adaylığını artırma çabalarının bir parçası olarak devlet destekli hackerlar tarafından çalındığını belirledi.

KİTAPLA BAŞLAYAN KAVGA

Bannon'un Trump'la yaşadığı gerilim, ABD'li gazeteci Michael Wolff'un 'Gazap ve Öfke: Trump'ın Beyaz Saray'ının İçinden' adlı kitapta yer alan ifadelerle başlamıştı. Bannon kitaba verdiği demeçte, Trump'ın oğlu ve bir grup Rus arasında gerçekleşen görüşmeyi "vatan hainliği" olarak tanımlamıştı. Beyaz Saray ise Bannon'un ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu için kullandığı "vatan haini" ifadesinden geri adım atarak dilediği özrü kabul etmemişt

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)