E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık sektöründeki tarihi yükselişler borsayı desteklemeye devam ediyor---

Bankacılık sektöründeki tarihi yükselişler borsayı desteklemeye devam ediyor

Bankacılık sektöründeki tarihi yükselişler borsayı desteklemeye devam ediyor
13 Eylül 2022 - 08:56 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı açılışla başlaması bekleniyor.

Risk başlıkları gündemdeki yerini korumasına karşın son günlerde doların küresel çapta bir miktar değer kaybetmesi riskli varlıkları ve risk iştahını destekleyen bir gelişme oldu. Ancak merkez bankalarının agresif sıkılaşma adımları ve resesyon korkuları altında risk iştahındaki toparlanmanın kalıcılığı ayrıca ele alınmalıdır. Bugün ABD’de açıklanacak TÜFE rakamı piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Enflasyon verisi doların ve risk iştahının seyri üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
• 15:30 ABD – TÜFE/Çekirdek TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren yaşanan satışların ardından etkili olan toparlanma çabası ile son günlerde doların küresel çapta değer kaybetmesinin etkisiyle küresel hisse piyasalarında alıcılı bir seyir etkili oluyor. Güçlü yükselişlerin ve zirve yenilemelerinin devam ettiği BIST-100 Endeksi dün günü %3,63 oranında değer kazanımıyla 3.649,21 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,22 – 18,23 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 18,22’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Bankacılık sektöründeki tarihi yükselişler BIST-100 Endeksi’ni desteklemeye devam ediyor. Güçlü yükselişlere ve zirve yenilemelerine karşın Borsa İstanbul içerisinde sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar dikkat çekiyor. Sert fiyat hareketleri ve artan gün içi volatilite risk oluşturuyor. Ağustos başından bu yana izlediğimiz yükseliş trendi bugün 3.401 seviyesinde bulunurken, trend üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonların korunabileceğini değerlendiriyoruz. Endekste güçlü yükselişler ve zirve yenilemelerine bağlı olarak anlamlı bir direnç paylaşmak oldukça güç bir hâl alırken, 3.710 ve 3.775 pivot seviyeleri ile devamında 3.800 – 3.850 aralığı takip edilebilir. Endekste olası kâr satışlarında ise 3.600 – 3.545 – 3.450 ve yükseliş trendinin bulunduğu 3.401 seviyesi destek konumunda bulunmaktadır.

Asya borsaları yükselişte

 

Metal fiyatları doların zayıflaması ile arttı

 

Alkim Kağıt ve Başkent Doğalgaz sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali13 Eylül 2022 09:50

    Yandaş bankaları küçük yatırımcının elinden alıp uçurdu. Kimse kalmayınca tavan tavan gidiyorlar.