E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankacılık hisseleri zirveyi aştı---

Bankacılık hisseleri zirveyi aştı

Bankacılık hisseleri zirveyi aştı
18 Eylül 2013 - 07:05 borsagundem.com

Goldman Sachs'ın raporuna göre, gelişmekte olan piyasa bankalarının tarihi limitlerini geçtiğini yazdı

Goldman Sachs tarafından yayınlanan raporda Gelişmekte Olan Piyasalar hisse senetleri içindeki en büyük sektör olan bankacılık sektörü hisselerinin tarihi limitlerini zorladığı ifade edildi.
Goldman, gelişmekte olan piyasalar içinde hiç bir sektörün MSCI Gelişen piyasalar (EM) endeksi içindeki ağırlığının yüzde 20'nin üzerinde kalmayı başaramadığını ve bankacılık sektörünün halen bu sınırı geçmiş durumda olduğunu belirtti.
Bankaların sermaye ve karlarının alışılmadık parasal ve mali politikalar sonucunda sıçrama göstermiş olduğunu hatırlatan Goldman, bu politikaların normale döneceğini vurguladı.
Goldman'ın hesaplamalarına göre bankaların karlarının gelişmekte olan piyasasaların toplam karları içindeki payının yüzde 26'sına yükseldiği belirtilerek daha önce yüzde 20 seviyesinde olan bu oranının artmasında kredilerin bölgede geçtiğimiz yıllarda güçlü bir artış göstermesinin etkili olduğu dile getirildi.
Hisse başına karların artık gerilemeye başlayacağını öngören Goldman, buna bağlı olarak sektörün görünümün benchmark(gösterge) seviyesinden underperform (performans altı) seviyesine doğru sürükleneceğini belirtti. 
"Görece bir bankacılık balonu"nda geriye doğru bir itiş yaşanacağı tezinin bu bağlamda destek bulduğunun görüldüğünü belirten Goldmani "fakat banakcılık sektörü sadece diğer sektörlerin zirve seviyelerine ulaştığı zamandaki kadar pahalı" olduğunu vurguladı. 
Kurum en yüksek riskin Endonezya, Tayland, Malezya ve Hindistan'da olduğunu belirtti. Bu risklerin makro ve mikro risk unsurları ile değerlendirildiğini dile getiren kurum genel olarak en büyük risk unsurunun cari işlemler açığı olduğunu vurguladı. Bununla birlikte bankaların hisse fiyatlarının değil karlarının zirve seviyelerine ulaşmasından bahsedilmekte olduğu dile getirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)