E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBanka ve havacılık hisselerinde küresel yükseliş---

Banka ve havacılık hisselerinde küresel yükseliş

Banka ve havacılık hisselerinde küresel yükseliş
12 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende ABD ve Asya borsalarındaki satışların Borsa Istanbul'da hafif satıcılı bir açılışa işaret ettiği belirtiliyor.

Dünya borsalarında kayıplar ile güne başlıyoruz. Ek mali paket görüşmelerinin tıkanması satışın arkasında olduğu ileri sürülen temel bahane. Bizce asıl neden hızlı çıkış sonrası yatırımcıların karın bir kısmını cebe atmak istemesi.

Salı günkü satışa rağmen küresel risk iştahında önemli bir bozulma görmüyoruz. Altının değer kaybı ve ABD faizlerindeki yükseliş tam ters yönde sinyaller veriyor. ABD Çin kavgası ve ABD seçimleri henüz fiyatlarda önemli bir baskı yapmıyor.

Türkiye varliklari kayıplarını geri almaya çalışıyor. Ankara'nin likiditeyi daraltan ve fonlama maliyetini artıran tedbirlerine piyasalar olumlu tepki verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın ters yönde açıklamalarına rağmen Merkez Bankasının daraltıcı adımlar atması risk iştahını destekliyor. MSCI Türkiye Salı günü %4,5 yükselişle en çok değer kazanan gelişmekte olan borsa endeksi oldu. Havacılık hisseleri ve bankalar açık ara günün yükselen yıldızları konumunda. Her iki sektörün de küresel olarak değer kazanması ve açık pozisyonu olan yatırımcıların kapanması sert yükselişin arkasındaki temel gerekçeler.

ABD ve Asya borsalarındaki satışlar Borsa Istanbul'da hafif satıcılı bir açılışa işaret ediyor. Ancak çok geride kaldığımız için dünya ile aramızdaki korelasyon eskisi kadar güçlü değil. Ankara doğru adımları atmaya devam ederse Türkiye varlıkları yükselişini sürdürebilir. Dün çok güçlü olan havacılık ve banka hisselerinde küresel bir yükseliş görüyoruz. ABD piyasasında kar satışları varken bu iki sektör de yükseldi. Bugün pozitif ayrışmayı sürdürebilirler.

İkinci çeyrek finansalları güçlü gelen Migros ve Coca Cola'nın piyasayı yenmesini bekliyoruz, Sabancı Holding rakamlarında bir sürpriz yok.

Haberler & Makro Ekonomi

Dünya Bankası Türkiye ekonomisinin 2020 yılında %3,8 daralmasını bekliyor

Dünya Bankası'nın dün yayımladığı Türkiye Ekonomik İzleme Raporunda 2020 yılında Türkiye ekonomisinin %3,8 daralacağı tahminine yer veriliyor. Rapor salgın ile mücadelede Türkiye'nin göreli başarısına ve cari hesaplardaki dengesizliklerin yeniden ortaya çıktığına değiniyor.

Rekabet Kurulu bir çok oto şirketlerine soruşturma açtı

Rekabet Kurulu tarafından, birinci el (sıfır) ve ikinci el araç satışı pazarlarında faaliyet gösteren distribütör ve araç kiralama şirketlerinin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak, içlerinde Ford Otosan, Tofaş Fabrika ve Doğuş Otomotiv'in de bulunduğu sektördeki birçok şirket nezdinde soruşturma çalışmaları başlatıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)