E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBanka primleri dudak uçuklattı---

Banka primleri dudak uçuklattı

Banka primleri dudak uçuklattı
14 Ocak 2014 - 07:53 borsagundem.com

ABD'de yatırım bankaları bu hafta 2013 yılı bilançolarını açıklarken bankacıların yıllık primleri de belli olacak

Wall Street'teki yatırım bankaları için bu hafta büyük önem taşıyor. Dev bankalar, 2013 yılsonu rakamlarını açıklayacak. Yıllık rakamların belli olmasıyla bu bankalarda çalışan yatırım bankacılarının 2013 primleri de belli olacak. Primlerin 2012'ye göre düşük kalması beklenirken, açıklanması olası prim miktarları yine de dudak uçuklatan cinsten.

EN DÜŞÜK PRİM 221 BİN DOLAR

Bankaların ilk üç çeyrekte açıkladıkları rakamlardan yola çıkılarak yapılan tahminlere göre yatırım bankacılarına en düşük prim ödeyen kuruluş JP Morgan olacak. Bankanın çalışanlarına kişi başı ortalama 221 bin dolar prim ödemesi bekleniyor.

GOLDMAN'IN PRİMİ 427 BİN DOLAR

Goldman Sachs ise çalışanlarına JP Morgan'ın neredeyse iki katı prim ödeyecek. Goldman'da çalışan yatırım bankacılarının alması beklenen yıllık prim kişi başı 427 bin dolara ulaşıyor.

PRİMLER AVRUPA'DA DA YÜKSEK

Bankaların yıllık rakamlarını gelecek ay açıklayacağı Avrupa'da da bankacıların primleri Wall Street'tekileri aratmıyor. Royal Bank of Scotland'ın yıllık 179 bin dolar prim ödemesi beklenirken bu seviye Deutsche Bank'ta 315 bin dolar. İsviçreli Credit Suisse ve UBS'teki prim miktarı ise 388 bin dolar bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)