E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBanka hisselerindeki düşüş borsayı baskılıyor---

Banka hisselerindeki düşüş borsayı baskılıyor

Banka hisselerindeki düşüş borsayı baskılıyor
20 Aralık 2022 - 13:24 borsagundem.com

Borsa İstanbul’da bankacılık endeksi dünkü yüzde 9,83’lük yükselişinin ardından güne kayıplarla başladı. Halkbank, Söktaş ve Trend GMYO'da açığa satış yasağı bulunuyor.

Haftaya hızlı yükselişlerle başlayan borsada kar satışları etkili. Borsa İstanbul’da bankacılık endeksi dünkü yüzde 9,83’lük yükselişinin ardından güne kayıpla başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,07 düşüşle açılırken ilk işlemlerle geri çekilme yüzde 6'yı geçti. Borsa İstanbul BİST100 endeksi ise güne yüzde 0,31 yükselişle başladı ve ardından eksiye geçti. Endeks, yüzde 0,5 ekside.

Yeni yatırım kararını açıklayan Şişecam en yüksek hacimli işlem gören şirketler arasında bulunurken, şu saat itibariyle Halkbank yüzde 5,43, TSKB yüzde 5,64, İş Bankası yüzde 5,19, Yapı Kredi yüzde 2,80, Vakıfbank yüzde 2,32, Akbank yüzde 1,66, Şekerbank yüzde 1,14 kayıpla işlem görüyor. Şişecam hissesi yüzde 2,5 primli seyrediyor.

ÜÇ ŞİRKETE AÇIĞA SATIŞ YASAĞI

Bu arada HALKB, SKTAS ve TDGYO payları seans başından 19 Ocak seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

KAP'ta yayınlanan Borsa İstanbul açıklamasında şöyle denildi: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında HALKB.E, SKTAS.E ve TDGYO.E payları 20/12/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/01/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

HALKB: Tedbir kararı

 

Borsada satış baskısı arttı

 

Yarın 7 hisse üzerindeki tedbir kalkacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kamil kamilettin21 Aralık 2022 07:50

    işfinası izleyin chp ve sandık memurları nasıl bi tezgahı izlediler??mi .% 35 pay nasıl hamurt edildi .dünyada eşi yok bunun.devletimiz acil kontrolu sağlamalı bu grup kafasına göre takılmaya başlamış chp denetiminde .iştiaklerde neler oluyo .işgyo nasıl bi fiyatlama bu 1 lira 22 lira soluksuz satış fırsatı vermeden 6 lira şimdi 11 lira .nasıl bi tezgah bu .şişe cam 50 milon lot satmış 36 lardan şimdi 41 lerde alan 3 günde 250 milon kar etti .nasıl bi para bu nasıl tezgah .işgrupa dikkat chp bu işlerin neresinde neler dönüyor .işfinans çok önemli % 35 pay şimdi nerde .??nasıl el değiştirdi nasıl tekrar halka açık ilan edildi .nasıl bi tezgah dönüyo chp yüzüne gözüne bulaştırdı pisliği.işsandık memurlar ve chp atamalar kimler bunlar .?*

  • KY Tepe Sever20 Aralık 2022 14:36

    Bu hareket muhtemelen gecen yasadığımız operasyonda patates olanların zararlarını çıkartma hareketiydi,özel bankalar çanaklarını tamamladılar halk vakıfta öyle sadece şeker ve tskb kaldı,onlarda da maliyetlerini düşürdülerse normal olarak fil çekilmiş olabilir,tabi şimdi bu durum gercekten böyleyse bunca malı tepeden kime verdiler???? Kim tasıyacak bunları ? Cevabı bence herkes biliyor :))))))

  • ferdi20 Aralık 2022 14:29

    spk halkbanka yasak koyunca bankalar devrildi küçük yatırımcı battı.

  • Aman ky canım ky al bunlar ky20 Aralık 2022 14:45

    Daha batmadı eski banka operasyoncularını kurtardılar bir iki gün sonra batar ky :))))