E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America’dan karamsar tahmin---

Bank of America’dan karamsar tahmin

Bank of America’dan karamsar tahmin
18 Ağustos 2022 - 10:57 borsagundem.com

BofA ABD borsalarında 4 haftadır süregelen rallinin uzun ömürlü olmayacağını öngörüyor. Analistler borsanın henüz ayı piyasası dibine ulaşmadığı konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında dört haftadır devam eden yükselişlere rağmen ayı piyasası endişeleri hissedilmeye devam ediyor. Bank of America analistlerinin Çarşamba günü yayınladıkları yatırımcı notu ayı piyasasının dibine ulaşıldığını söylemek için çok erken olduğunu gösteriyor.

Insider’ın haberine göre BofA analistleri 20 kuralı olarak adlandırdıkları önemli bir göstergeye dikkat çekti. Bu dip göstergesine göre yıllık tüketici fiyat endeksi (TÜFE) büyümesi ile borsalardaki fiyat-kazanç oranı (P/E) toplamının borsalar dibe ulaştığında 20’nin altında olması gerekiyor. Ancak Wall Street endekslerinde P/E oranı 20 seviyesinde ve ABD Temmuz ayı TÜFE rakamları yıllık bazda %8,5 olarak açıklandı. 20 kuralına göre ise bu iki göstergenin toplamı 28,5’i işaret ediyor.

Diğer dip göstergeleri de piyasaların en düşük seviyeye ulaşmadığını doğruluyor.

BofA analistleri, “Boğa piyasası göstergelerimizin sadece %30'u (piyasa dibinden önce gerçekleşen göstergeler) tetiklenirken yüzde 80’inden fazlası piyasa dibine henüz ulaşmadığımızı gösteriyor. Bu da yeni bir geri çekilmenin muhtemel olduğunu işaret ediyor” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre genellikle piyasa dibinden önce meydana gelen bu ek göstergeler arasında ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimleri, artan işsizlik, Satış Tarafı Göstergesi’nin alım sinyali göstermesi ve yükselen bir tahvil getiri eğrisi gibi işaretler bulunuyor. Ancak BofA’nın 20 Kuralı Eylül 1974’ten bu yana piyasalardaki dipler sırasında isabet sağlayan tek gösterge niteliğinde.

Analistler, “Enflasyonun %0'a düşmesi veya S&P 500'ün 2500 puana gerilemesi haricinde 20 Kuralı'nın yerine getirilmesi için %50'lik bir bilanço sürprizi gerekiyor. Genel göstergeler agresif bir fiyat kazanç oranı tahmin ediyor ve 2023'te %8'lik bir büyüme oranının halihazırda ulaşılamaz olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

BofA analistlerine göre, Haziran ayından bu yana daha düşük olan tahvil faizleri ve hisse senedi risk getirilerindeki artış, piyasalarda FED’in ‘yumuşak iniş’ planı için beklentilerini artırıyor. Yine de bankanın analistleri, FED kaynaklı sert bir inişin erkenden yok sayılmaması gerektiği konusunda uyardı. Analistler yükselen faiz oranların ABD ekonomisini resesyona sürüklediği endişelerine dikkat çekti.

Fed, gelen verilerle karar verecek

 

Citi'den çinko fiyat tahminlerine revize

 

Uzmanından altın tahmini: Kritik seviyeyi geçebilir!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)