E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed, gelen verilerle karar verecek---

Fed, gelen verilerle karar verecek

Fed, gelen verilerle karar verecek
18 Ağustos 2022 - 09:00 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Global piayasalarda, Fed öncesinde risk iştahının kesildiğini gözlemledik. Fed sonrasında da bölgesel risklerin ve bilanço etkilerinin de görüldüğü satıcılı seyrin derinleştiğini takip ettik. Fed’in açıkladığı toplantı tutanaklarında ise enflasyondaki düşüşün inandırıcı olmadığı ve enflasyonu düşürene kadar faiz artışlarına devam edecekleri vurgusu ön plandaydı. Ancak, faiz artırım miktarının da gelecek olan verilere göre değişkenlik gösterebileceğinden de bahsedildi.

ABD endeksleri Fed’in toplantı tutanakları öncesinde satıcılı işlem gördü. Fed’in ardından da günü %1’I aşan değer kaybıyla tamamladı.

Avrupa endekslerinde Almanya Dax endeksi önderliğinde %2’yi aşan değer kayıplarında özellikle Almanya enerji şirketi Uniper SE şirketi, 12 milyar euronun üzerinde bir zarar açıklayarak ülke tarihinin en çok zarar eden şirketi olması gün içi işlemlerde %10’un üzerinde değer kaybı gerçekleştirdiğini gözlemledik. Öte yandan İngiltere’de tüketici enflasyonu %10,1 ile 40 yılın zirvesini görülmesinin ardından İngiltere Merkez Bankası’nın gelecek yılın Mayıs ayına kadar olan 200 baz puanlık faiz artırım beklentilerini artırdı.

Asya endeksleri G.Kore Kospi endeksi harç yükselişle günü tamamlarken an itibariyle satıcılı işlem görüyor.

Dünü oldukça volatile geçiren BİST100 endeksi bankacılık endeksi önderliğinde günü %2,29 yükselişle 2980,00 puanla rekor kapanış gerçekleştrimenin yanı sıra gün içi işlem rekorunu 2.983,22 puana taşıdı. Yükselişlerde bankacılık endeksi ön plana çıktı. Toplam işlem hacmi 69 milyar lira ile 17 Aralık 2021'den bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti. TL bazlı rekorlar gördüğümüz endekste dolar bazlı olarak Nisan ayında gördüğümüz 174$ seviyesinin hala altında olduğumuzu belirtmek isteriz. Dolar bazlı olarak 165$ civarında işlem gören endekste bu seviye üzerinde günlük bazda kapanış gerçekleşmesi halinde 170$ seviyesi hedeflenebilir. 165$’ın kırılması halinde ise 160$ desteğini takip ediyor olacağız.

Günün veri akışında Euro Bölgesi tüketici enflasyonu, ABD’den işsizlik maaşı başvurularını takip edeceğiz. İçeride ise TCMB’nin faiz kararı gündemimizde olacak. Saat 14:00’te açıklanacak olan TCMB’nin faiz kararında piyasa beklentisi %14,00’te sabit kalması yönünde ancak yıl sonu beklentilerinin %9 ila %40 gibi geniş bir yelpaze karşımıza çıkıyor. Kurum olarak beklentimiz ise %14,00 ile politika faizinin sabit bırakılması yönündedir. Ancak yaklaşan seçim dönemi ve iyi gelen turizm rakamlarının etkisiyle birlikte yıl sonunda politika faizinin %12,00 seviyesine gerileyeceği görüşündeyiz. Bugünkü bilanço takviminde ise Doğuş Otomotiv, Turkcell ve Alarko yer alıyor.
BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beliyoruz.

Seyitler Kimya ve Global Yatırım Holding sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek (18.08.2022)

 

En fazla banka sektörü hisseleri yükseldi

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (18/08/2022)

 

Borsada beş göstergeye göre durum

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (18/08/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)