E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Küresel enflasyon krizi gerçekleşmeyecek---

Bank of America: Küresel enflasyon krizi gerçekleşmeyecek

Bank of America: Küresel enflasyon krizi gerçekleşmeyecek
10 Mart 2021 - 17:55 borsagundem.com

Küresel borsalar ABD yönetiminin 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketini açıklamasını bekliyor. Yatırımcıların enflasyonun yükselmesine ilişkin endişeleriyse Bank of Amerika ekonomistlerine göre gerçeği yansıtmıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin ABD ekonomisini aşırı hızlandırıp enflasyonu arttırmasına ilişkin soru işaretleri sadece piyasalar için değil siyasetin de gündemini kaplamaya başladı.

Bank of America'nın Yatırım Araştırmaları Birimi ise ekonomide aşırı ısınma gerçekleşeceğine ilişkin öngörülere katılmıyor ve konuyla ilgili yeni verileri masaya yatırıyor. MarketWatch’un haberine göre öncelikle Amerikan Nüfus Sayım İdaresi’nin verilerine dikkat çeken Bank of Amerika ekonomistleri, Şubat ayının ilk yarısında 600 dolarlık teşvik çeki alan hanelerin % 73'ünün borçtan tasarruf ettiğini veya borçlarını ödediğini gösterdiğini hatırlatıyor. Söz konusu raporlara göre Ocak ayında ABD tüketici kredileri de beklenmedik bir şekilde düşüşe geçti.

Bank of Amerika ayrıca 3 binden fazla katılımcıyla yaptığı ankette tüketicilere yeni teşvik paketi ödemeleriyle ne yapacaklarını sordu. En düşük gelirlilerin bulunduğu kategorideki tüketicilerde dahi teşvik ödemelerini borçlarını ödemek, yatırım yapmak ya da tasarruf için kullanacakların oranı yüzde 53.

Bank of America ekonomistleri anket sonucu üzerinden yaptığı değerlendirmelerde yatırımcıları enflasyonda geçici bir gerilemeden başka bir olasılığa güvenilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. İşgücü işe döndükçe arz kesintileri hafifleyebilir. Ancak yapay zeka ve otomasyondaki ilerleme endüstriyel istihdamda daha az işe geri dönüş olabileceği anlamına gelebilir. İşçi ücretlerindeki artış hızlanırsa, şirketler araştırma ve geliştirme programlarını hızlandırmayı göze alabilir.

Finans hisseleri iki ihtimalde de kazandıracak

BoA Yatırım Araştırmaları Komitesi tahvil yatırımları için ihtiyatlı verim olarak adlandırdığı yatırım stratejisini tavsiye ediyor. Araştırma komitesine göre yüksek getirili kurumsal ve belediye veya yerel yönetim tahvilleri, kaldıraçlı krediler, tercih edilen hisse senedi ve dönüştürülebilir tahvillerin tümü genel tahvil piyasasına göre daha iyi performans gösterdi.

BoA ekonomistleri hisse senetleri içinse dipteki düşük sermayeli büyüme hisselerinin ve 11.600 puandaki Nasdaq Endeksi hisselerinin alınmasını tavsiye ediyor. BoA raporuna göre finans hisseleri ise her iki şekilde de kazanabileceği için en sevilen sektör olarak dikkat çekiyor.

Bank of America'nın enflasyon analizi yanlışsa, bankalar daha dik bir verim eğrisinden ve daha fazla konut ve kredi faaliyetinden yararlanacaktır. Eğer öngörüler doğruysa, daha yüksek hisse geri alımları ve cazip verimler göz önüne alındığında bankalar yine cazip olacaktır.

ABD borsasında enflasyon yükselişi

 

Küresel borsaları teknoloji sektörü hariç boğa piyasası bekliyor

 

Dot-com balonundan bu yana Wall Street’in dönüşümü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bofa Kral10 Mart 2021 18:19

    Bofa senide patates ederler demeyi çok isterdim ama ne diyeyim bileğini bükebilen yok,istediğini kaldırıyorsun istediğini indiriyorsun,sana gıcığım ama ne diyeyim helal olsun cirit atmaya devam bist de.