E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Hisse senetlerinde alım zamanı yaklaşıyor---

Bank of America: Hisse senetlerinde alım zamanı yaklaşıyor

Bank of America: Hisse senetlerinde alım zamanı yaklaşıyor
04 Nisan 2023 - 10:54 borsagundem.com

Wall Street profesyonelleri, 2008 yılından bu yana hiç olmadığı kadar düşüş eğiliminde ancak bu, yatırımcılar için iyi bir haber olabilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te uzmanlar, 2008 yılından bu yana hiç olmadığı kadar düşüş yanlısı bir tavır sergiliyor. Bu durum, yatırımcılar için en doğru satın alma sinyali olabilir.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street’teki yatırım uzmanları, ABD hisse senetlerinde giderek daha fazla düşüş eğiliminde hareket ediyor. Bu karamsar ruh halinin yatırımcılara satın alma zamanının geldiğine dair büyük bir sinyal veriyor olması ise muhtemel.

Gösterge ‘al’ sinyali vermenin eşiğinde

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Bank of America, yatırımcılarıyla paylaştığı notta, Wall Street'teki yatırım uzmanlarının ABD borsalarında giderek daha fazla düşüş yanlısı bir tavır sergilediklerini ancak piyasalara dair bu olumsuz ruh halinin, yatırımcılar için satın alma zamanının geldiğine dair büyük bir sinyal veriyor olabileceğini müjdeliyor.

Bankadan paylaşılan notta, Wall Street stratejistlerinin hisse senetleri konusunda 2008 ve 2009'daki Büyük Finans Krizi'nden bu yana görülen en yoğun düşüş yanlısı tavrı sergiledikleri vurgulanıyor. Veriler, bankanın satış tarafı göstergesinin, bir grup yatırım stratejistine hisse senetleri, tahviller ve nakde yönelik yatırım önerileriyle ilgili yapılan anket sonuçlarını içeriyor. Banka, geçmişte, göstergenin, hisse senetlerinin ne zaman alınıp satılacağı konusunda güvenilir bir karşıtlık sinyali olarak hizmet ettiğinin altını çiziyor.

Bank of America'dan Savita Subramanian, “Göstergeye göre, Wall Street stratejistleri aşırı düşüş eğilimi gösterdiğinde bu bir yükseliş sinyali oldu ve bunun tersi de geçerli” diyor.

Şu anda gösterge, hisse senetleri için ters bir ‘al' sinyalinin yanıp sönmenin eşiğinde olduğunu gösteriyor. Gösterge, Mart 2009'da görülen yüzde 53'lük düşük seviyenin altına düşerek yüzde 52,7’ye gerilemiş durumda. Banka yayınladığı notta, “Aykırı bir 'al’ sinyalini tetiklemek için göstergenin yüzde 1,3 daha düşmesi gerekiyor” diyor.

Anlamlı kazançlar yakın olabilir

Ancak gösterge daha fazla düşmese bile, yine de borsanın ileride sağlam kazançlar için hazır olduğunun sinyalini veriyor olabilir.

BofA'nın satış tarafı göstergesinin mevcut seviyesi, S&P 500'ün önümüzdeki 12 ay içinde yüzde 16 oranında artacağını ve bunun da S&P 500'ü yaklaşık 4.800 puan ile önceki rekor zirvesine yükselteceğini gösteriyor.

Subramanian, “Tarihsel olarak, satış tarafı göstergesi bu kadar düşük veya daha düşük olduğunda, sonraki 12 aylık S&P 500 getirileri, göstergenin faal olduğu dönemin yüzde 94’ünde, yani sinyallerin yüzde 81'ine karşılık gelecek şekilde, pozitifti ve 12 aylık ortalama getiri yüzde 22 olarak gerçekleşti” diyor.

Silicon Valley Bank ve finans krizi endişeleri

Nota göre, yatırım stratejistlerinin düşüş eğilimini Silicon Valley Bank’ın yakın zamanda iflas etmesi ve bir sonraki finansal krizin pusuya yattığına dair endişeler tetikliyor. Ancak notta, bu endişelerin gerçekleşmemesi halinde kötü haberlerin çoğu zaten fiyatlanmış olduğundan borsayı büyük kazançların beklediği ifade ediliyor.

Subramanian, “Satış tarafı göstergesi, 2021'deki yükseliş eğiliminin zirve seviyelerinden yüzde 7 puan düştü ve 2021'den bu yana yatırımcı hissiyatındaki bu hızlı ve keskin düşüş, hisse senetleri hakkında endişelenmek için nedenlerin iyi olduğunu ve olumlu bir sürprizin olumsuz bir sürprizden daha olası olduğunu gösteriyor” şeklinde konuşuyor.

JPMorgan'dan kritik hisse uyarısı! 2022'nin en düşük seviyesini görecek...

 

Banka hisseleri için dipten alma zamanı mı?

 

Hisse senetleri sallantıda

 

Bu gösterge hisse senetlerinde ralliye işaret ediyor

 

Piyasalar yön bulmakta zorlanıyor

 

Morgan Stanley: Ayı piyasası henüz bitmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kodummu oturturum şefket04 Nisan 2023 16:38

    abijim bu nası bi şe böle.bi al diyolar bi sat bi de ver diyola napcamızı şaşırdık abijim.şunun surasında 4 milyon yatırdık hisseye 1 ay oldu 650 bini gitti .napcaz şimdi bilmiyoz .mavolduk bittik.

  • Vahdettin çimen 04 Nisan 2023 20:27

    Hisseyi satmadığın sürece zarar etmezssin sabırlı ol

  • Bik04 Nisan 2023 11:49

    BOFA, BIST'te aldıklarını aşağıdan satarak yatırımcıları bezdiriyor.

  • ALİ KODUŞ04 Nisan 2023 14:22

    ONLAR BİZİM BORSAYA PİYASAYI BOZMAK İÇİN GİRİYORLAR VE BORSAMIZI ÇÖKERTMEK İSTİYORLAR FAKAT RTE UYANIK VE TECRÜBELİ BİR LİDERİMİZ OLDUĞU İÇİN HER DEFASINDA KİRLİ VE PİS OYUNLARINI BOZMAKTADIR.

  • YUSUF KALEKAPISI04 Nisan 2023 11:16

    Daha öncede 2008 krizinde tüm paranızı borsaya gömün demişler idi fakat bir gün sonra piyasalar çökmüş idi.acaba...........Bence borsaya girmek için hiç aceleye gerek yoktur.Bizim piyasanın sıkıntılı bence.Temmuz ayını görmeden borsaya girmek büyük riskli bence.Birde sebest ekonomi izleyen hükümetler zamanında borsamız uçmuştur eğer bu hükümet seçimleri kazanamaz ise borsada yatırım yapmanın oldukca riskli olduğunu düşünmekteyim.çünkü borsadaki çoğu hisse senetlerine kin ve nefret dili ile baskılar gelir ise ne olacak şirketlerin hali.