E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Borsa ikinci yarıda yüzde 16 daha yükselebilir---

Bank of America: Borsa ikinci yarıda yüzde 16 daha yükselebilir

Bank of America: Borsa ikinci yarıda yüzde 16 daha yükselebilir
06 Temmuz 2023 - 16:52 borsagundem.com

Wall Street Haziran ayında hisse senetlerinde yükseliş eğiliminde olsa da, birçok analist düşüş eğilimini sürdürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America verilerine göre, Wall Street Haziran ayında ABD hisse senetlerine ısındı. Ancak yine de bazı stratejistler, borsalarda düşüş eğilimini sürdürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yapay zeka güdümlü ralli ABD borsalarına hücuma neden olmuş gözüküyor. Bank of America (BofA) verileri, Wall Street’in hisse senedi piyasalarına fazlasıyla ısındığını gösteriyor.

Borsalardaki yükseliş uzmanların kafasını karıştırıyor

MarketWatch’tan Joseph Adinolfi’nin haberine göre, Wall Street uzmanları, ABD hisse senetleri yükseldikçe analistlerin de giderek daha fazla yükseliş eğiliminde olduklarını bir kez daha kanıtlamış gözüküyor.

Bank of America Global Research'ün popüler satış tarafı göstergesinden alınan son okuma, Wall Street analistlerinin ABD borsasına ilişkin görünümünün Haziran ayında Kasım 2022'den bu yana en hızlı oranda parladığını ve yükselişe geçtiğini gösteriyor. S&P 500 Endeksi, 2023 yılının ilk yarısını, 14 aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinde ve aynı zamanda aylık bazda yüzde 6,5'luk bir kazançla kapattı.

BofA'nın en iyi stratejistlerinden biri olan Savita Subramanian tarafından sürdürülen göstergeye göre, analistlerin müşterilerine yaptığı hisse senetlerine önerilen ortalama tahsisat geçen ay 33 baz puan artarak yüzde 52,9'a yükseldi.

Subramanian satış tarafı göstergesini 'güvenilir bir karşı gösterge' olarak tanımlıyor. Yani yoğun düşüş dönemleri genellikle borsa rallilerinden önce geliyor ve bunun tersi de aynı şekilde geçerli kabul ediliyor.

JPMorgan’dan Marko Kolanovic, Morgan Stanley'den Michael Wilson ve hatta Subramanian'ın BofA’dan meslektaşı Michael Hartnett dahil olmak üzere pek çok Wall Street stratejisti, rallinin yakında hızının tükeneceğine inanıyor.

Yüzde 16 artış

Bununla birlikte, Subramanian ve ekibi tarafından derlenen tarihsel verilere dayanarak, satış tarafı göstergesini (Sell Side Indicator - SSI) yükseliş bölgesinde tutmak için yeterli sayıda profesyonel anlaşmaya varmış gözüküyor. Şu anda gösterge, hisse senetlerinin gelecek 12 ayda yüzde 16 daha artabileceğini gösteriyor.

Subramanian ve ekibi paylaştıkları notta, “Bu ay SSI'mızdaki artışa rağmen, yatırımcı hissiyatı altı yılın en düşük seviyesinin hemen altında kaldı” diyor.

Tarihsel veriler yüzde 4,3 artış öngörüyor

FactSet verilerinin gösterdiğine göre, S&P 500 Endeksi yılbaşından bu yana zaten bu oranda artış göstermiş durumda. Bunda yapay zeka patlamasının ABD hisse senedi piyasasına hakim olan bazı mega sermayeli teknoloji hisselerinde bir ralliye ilham vermesinin büyük etkisi bulunuyor. Hisse senetleri de ABD ekonomisinde geniş çapta beklenen bir resesyonun henüz gerçekleşmemesi nedeniyle bundan kazançlı çıkmış gözüküyor.

Tarih, ilk yarıda hisse senetleri keskin bir şekilde yükseldiğinde, genellikle ikinci yarıda daha fazla kazancın geldiğini gösteriyor. Dow Jones piyasa verilerine göre, 1929 yılından bu yana S&P 500 Endeksi yılın ilk altı ayında en az yüzde 14'lük artış yaşadığı yıllarda, yılın ikinci yarısında ortalama yüzde 4,3'lük bir artış kaydediyor.

Amerikan borsalarına satış getirecek 5 kritik sebep

 

Hisse senedi rallisini takip etmek giderek zorlaşıyor

 

Borsa rallisinin sonunu FED mi getirecek?

 

Ralli üçüncü çeyrekte de devam edecek mi?

 

Tom Lee: 2023 rallisinin tek sebebi yapay zeka olmayacak

 

Jeremy Grantham: Yapay zeka mini bir balon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TEL06 Temmuz 2023 18:14

    Sen ne diyon kardeşim bizim borsa döviz bazıda beleş beleşşşşşşş..biz %100 daha yükselecek bugünki değerinden anladın mı