E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBalık-ekmeğe zam geldi---

Balık-ekmeğe zam geldi

Balık-ekmeğe zam geldi
06 Haziran 2015 - 12:02 borsagundem.com

Kurdaki artış balık-ekmeği de etkiledi. 2 ay öncesine kadar Eminönü'nde 7 TL'ye satılan balık-ekmeğin fiyatı 8 TL'ye çıktı

İstanbul’un simgelerinden kabul edilen Eminönü’ndeki balık-ekmek satılan tekneleri işletenler, dövizdeki yükselişten olumsuz etkilendiklerini söyledi.
Eminönü’nün yanı sıra Kadıköy’de büyük ilgi gören, balık-ekmek tekneleri öğle saatlerinden gece yarısına kadar ilgi topluyor. Alışverişe çıkanların veya tarihi yarım adayı gezenlerin küçük iskemlelere oturarak, çoğu zaman turşu veya turşu suyu ile birlikte karınlarını doyurdukları ekmek arası balığın fiyatı 2 ay kadar önce 7’den 8 TL’ye yükseltildi.
Teknelerde kızartılarak pişirilen Norveç’ten ithal edilen uskumrunun porsiyonu soğan ile ekmek arasında 8 TL’den satılırken işletmeciler, dövizdeki artışın önüne geçilememesinden olumsuz etkilendiklerini anlattı. Osmanlı başta olmak üzere çeşitli motiflerle süslenen teknelerde satılan balık için ödenen paranın her geçen gün arttığı maliyet giderlerinin yükseldiği kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yayaya06 Haziran 2015 13:24

    dolar euro bahane karlarını arttırmak için gıdacılar, giyim fiyat arttırıyor. lahmacunla dövizin ne alakası var. asgari ücret aynı, et, domates, biber dövize bağlı değil, akaryakıt kendi başına, doğalgaza zam gelmedi o zaman zam niye?

  • sedef türk06 Haziran 2015 12:46

    NORVEÇ BALIĞI ŞART MI?YERLİ BALIK SATSINLAR O DA MI DOLARRLA PES !

  • isa06 Haziran 2015 12:24

    tanesi 1 liraya aliniyor yarisi 50 kurus. ne kurudur bu yahu. hikaye...