E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır toparlandı, demir 3 haftanın zirvesine çıktı---

Bakır toparlandı, demir 3 haftanın zirvesine çıktı

Bakır toparlandı, demir 3 haftanın zirvesine çıktı
17 Mayıs 2023 - 08:53 borsagundem.com

Bakır, 5 buçuk ayın en düşük seviyesinden toparlandı ama yavaş Çin toparlanması baskı yaptı. Demir cevheri, yüksek talep ve teşvik beklentileri ile 3 haftanın zirvesine çıktı

Londra'da bakır, Çin'de talebe ilişkin endişeler nedeniyle erken saatlerde Kasım ayının sonundan bu yana en düşük seviyesine gerilemesinin ardından ucuz alımların desteği ile yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, erken saatlerde 8.088,50 dolar/ton ile 30 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra TSİ 06.10'da %0,3 artışla 8.145 dolar/tona yükseldi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda en çok işlem gören bakır kontratı %0,5 düşüşle 64.470 yuan/tona (9.327,12 dolar) geriledi.

Analistler, Çin'in verilerine atıfta bulunarak beklenenden zayıf sanayi üretimi ve sabit ihracat artışının durgun iç talebe işaret ettiğini kaydetti. Analistlere göre bu, ülkenin ekonomik toparlanması zayıflarken daha fazla politika teşvik önlemi çağrılarına yol açtı.

LME'de alüminyum %0,5 artışla 2.271,50 dolar/tondan ve çinko %0,9 artışla 2.515 dolar/tondan işlem gördü.

Demir cevheri 3 haftanın zirvesine çıktı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, bazı fabrikaların üretime yeniden başlamasının ardından talebin iyileşmesi umutlarıyla üç haftanın zirvesini geçti.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Eylül vadeli demir cevheri, TSİ 06.15'te %1,45 artarak 736,5 yuan/ton (106,55 dolar) ile 21 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Singapur Borsası'nda Haziran vadeli demir cevheri, %0,68 artışla 105,75 dolar/ton ile 21 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Analistler, karlar iyileştikçe bazı üreticilerin faaliyetlerine yeniden başlayacağını ve üretim ihtiyaçlarını karşılamak için demir cevheri dahil yeniden hammadde stoklayacaklarını belirtti.

Öte yandna Çin'den gelen cansız veriler, ülkenin daha fazla teşvik önlemi alacağına dair umutları besleyerek demir cevheri piyasasına daha fazla destek sağladı.

Bazı analistlere göre ise bu yalnızca teknik bir toparlanma ve bu nedenle kısa ömürlü olacak.

DCE'de koklaşabilir kömür %2,42 ve kok kömürü %1,52 arttı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,71 artışla 3.688 yuan/tona çıkarken, sıcak haddelenmiş rulo %0,59 arttı, filmaşin %0,22 ve paslanmaz çelik %0,23 düştü.

Riskler halen masada

 

Goldman'dan hisse tavsiyesi

 

Japonya'nın GSYH'sı pandemi öncesindeki zirvesini ilk kez geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)