E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır, haftalık kayba hazırlanıyor---

Bakır, haftalık kayba hazırlanıyor

Bakır, haftalık kayba hazırlanıyor
12 Mayıs 2023 - 08:40 borsagundem.com

Bakır, talep görünümünün kararmasıyla haftalık düşüşe hazırlanıyor. Demir cevheri ise Çin'de talep gerginliği ve arz baskısıyla düşüşünü derinleştirdi

Londra'da bakır fiyatları bugünkü işlemlerde arttı ancak kasvetli küresel ekonomik performansın artan arz karşısında metal talebi görünümünü karartmasıyla fiyatlar kasım ayından bu yana en büyük haftalık düşüşüne hazırlanıyor.

Londra Metal Borsası'ndqa üç ay vadeli bakır, dün beş ayın en düşük seviyesine indikten sonra bugün TSİ 07.51'de %0,6 artışla 8.214,50 dolar/tona yükseldi.

Kontrat bu hafta şimdiye kadar %4,3 düşerek geçen yılın kasım ayından beri en büyük haftalık düşüşünü kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Haziran vadeli bakır, %2,5 düşerek 64.700 yuan/ton (9.360,40 dolar) ile dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

Çin'in sanayi metali tüketiminin geleneksel olarak zirve talep sezonu olan ikinci çeyrekte yavaş ekonomik toparlanma ve cansız ihracat piyasası nedeniyle baskı altında kaldığı belirtildi.

Antaike'ye göre nisanda toplam kapasitesi 11,12 milyon ton olan 22 döküm tesisindeki üretim, yıllık %18,5 artışla 886.700 tona ulaştı.

LME depolarındaki bakır stokları dün yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

Analistler, zayıf ekonomik verilerin tetiklediği piyasalardaki riskten kaçış tonunun hissiyat üzerinde baskı oluşturduğunu kaydetti.

Demir cevheri, Çin'de talep gerginliği ve arz baskısıyla düşüşünü derinleştirdi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de talep toparlanması beklentilerine ilişkin azalan iyimserlik ve Avustralya ve Brezilya'dan gelen arzın toparlanmasından kaynaklanan ilave baskı nedeniyle bugün de düşerek haftalık kayıp yolunda ilerliyor.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, %3,6 düşüşle 685,50 yuan/ton (99,17 dolar) ile 5 Mayıs'tan beri en düşük seviyesini gördü ve art arda altıncı haftalık düşüşünü sürdürüyor.

Singapur Borsası'nda, Haziran kontratı, erken işlemlerde 5 Mayıs'tan beri en düşük seviyesi olan 96,90 dolar/tonu gördükten sonra, TSİ 06.06'da %1 artışla 99,55 dolar/tona çıktı.

Analistlere göre mevcut makroekonomik zeminin yetersiz olması, Çin'in ilk çeyrekte yıllık %4,5'lik GSYH büyümesini sürdürüp sürdüremeyeceğine dair endişeleri artırdı.

Bir analist, yoğun inşaat sezonunun sona ermesi ve talepte beklenen toparlanmanın beklentileri karşılamaması nedeniyle, kısa ve orta vadede çelik üretimi ve demir cevheri talebinin toparlanması için çok az olumlu yön olduğunu kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,9, sıcak haddelenmiş rulo %1,3, filmaşin %0,4 ve paslanmaz çelik %0,3 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %0,1 ve %0,4 arttı.

2023'ün yıldızı altın ve teknoloji hisseleri

 

Asya borsaları ABD verilerinin ardından karışık seyrediyor

 

Borsalardaki Bitcoin arzı düşüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)