E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında güçlü dolar baskısı sürüyor---

Bakır fiyatlarında güçlü dolar baskısı sürüyor

Bakır fiyatlarında güçlü dolar baskısı sürüyor
08 Kasım 2023 - 08:38 borsagundem.com

İhtiyatlı işlem ve güçlü dolar bakır fiyatlarını baskıladı. Gözler Fed Başkanı Powell'ın merkez bankasının gelecekteki politika yolu hakkında yapacağı konuşmaya çevirdi.

Bakır, güçlenen doların arz kesintilerini dengelemesi ve yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın gelecekteki politika patikası hakkında daha fazla ipucu beklemesi nedeniyle dar bir aralıkta işlem gördü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.08'de çok az değişiklik göstererek 8.189 dolar/tondan işlem görürken, Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Aralık ayı bakır kontratı, %0,4 düşüşle 67.370 yuan/tona (9.263,28 dolar) geriledi.

Dolar bugün yeniden toparlandı. Bu arada traderlar odaklarını günün ilerleyen saatlerinde Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının gelecekteki politika yolu hakkında yapacağı konuşmaya çevirdi.

Öte yandan aralarında Glencore ve CMOC'nin de bulunduğu şirketlerin ürettiği bakır ve kobaltın, Ekim ayının sonlarında başlayan kamyoncu grevi nedeniyle Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DRC) Kolwezi kentinde mahsur kaldığı bildirildi.

Bir bakır dökümhanesi, haberin yakın gelecekte Afrika ithalatının azalacağı yönünde yeni endişelere yol açtığını belirtti.

Demir cevheri, riskten kaçış hissiyatı nedeniyle daha da düştü

Demir cevheri fiyatları, riskten kaçınma hissiyatının devam etmesi nedeniyle bugün de düşüşünü sürdürdü, ancak Çin Merkez Bankası başkanının emlak piyasasına destek konusunda yaptığı konuşma önceki kayıpların bir kısmını telafi etti.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Ocak vadeli demir cevheri, TSİ 05.15'te %0,27 düşüşle 923 yuan/tona (126,94 dolar) geriledi.

Singapur Borsası'nda Aralık ayı demir cevheri, %0,58 düşüşle 122,35 dolar/tona geriledi.

Analistler, piyasadaki devlet denetiminin artırılması endişesinin, özellikle Dalian borsasının son hamlelerinden sonra riskten kaçınma hissiyatını tetiklediğini belirtti.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,42, sıcak haddelenmiş rulo %0,28, filmaşin %0,4 ve paslanmaz çelik %1,09 düştü.

Petrol, son 3 ayın en düşük seviyesinde

 

Asya borsaları karışık seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)