E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları yükselişte---

Bakır fiyatları yükselişte

Bakır fiyatları yükselişte
13 Kasım 2023 - 08:25 borsagundem.com

LME'de bakır, güçlü hisseleri senetleri nedeniyle arttı, talep endişeleri devam ediyor. Dalian'da demir cevheri ise daha fazla emlak sektörü iyimserliğiyle arttı

Londra'da bakır fiyatları, mali piyasalardaki iyimser hissiyatı takip ederek yükseldi, ancak güçlü dolar ve Çin'deki ekonomik toparlanmaya ilişkin belirsizlik nedeniyle fiyatlar iki haftanın en düşük seviyesine yakın seyrediyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.50'de %0,2 artışla 8.052 dolar/ton seviyesinde bulunurken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda aralık ayı bakır kontratı, %0,4 düşüşle 66.960 yuan/tona (9.179,52 dolar) geriledi.

Asya'da hisse senetleri bugün yükselirken, Hazine tahvilleri ve dolar dinginliğini korudu.

Çin'den geçen hafta gelen zayıf ekonomik veriler, talep görünümüne ilişkin endişeleri artırdı.

Dünyanın en büyük bakır madencisi olan Şili'deki Codelco'daki üretimin yılı yaklaşık 1,315 milyon ton ile tahmin edilen aralığın alt sınırında kapatacağı bildirildi.

Dalian'da demir cevheri, daha fazla emlak sektörü iyimserliğiyle arttı

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, emlak sektörüyle ilgili teşvikler ve destekleyici temellere ilişkin iyimserliğin etkisiyle üst üste dördüncü seansta da yükseldi. Ancak zayıflayan çelik piyasası ve sıkı hükümet denetimine ilişkin endişeler kazanımları sınırladı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Ocak vadel idemir cevheri, Ağustos 2021'den bu yana en yüksek seviye olan 973,5 yuan/tona çıktıktan sonra TSİ 05.13'te %0,63 artışla 956,5 yuan/tondan (131,18 dolar) işlem gördü.

Cumartesi günü Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanı Ni Hong'a atıfta bulunan Çin medyası, halkın konut taleplerini karşılamak ve sektörün yüksek kaliteli gelişimini teşvik etmek için emlak piyasasına ilişkin politika vaatlerini sıkı bir şekilde uygulayacağını bildirdi.

Analistler, herhangi bir iyileşmenin, hammaddelerin önemli ölçüde yeniden stoklanmasını gerektireceğini ve zayıf marjların çelik fabrikalarını stokları azaltmaya iteceğini belirtti.

Singapur Borsası'nda Aralık ayı demir cevheri, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın şahin yorumlarının etkisiyle %0,24 düşüşle 126,5 dolar/tona geriledi.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,31, sıcak haddelenmiş rulo %0,6, filmaşin %0,37 ve paslanmaz çelik %2,07 düştü.

ABD tahvil getirilerinde kredi notu etkisi

 

Asya borsalarında 'Biden-Şi görüşmesi' etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)