E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Soylu açıkladı: Kaç Suriyeli vatandaşlığa geçti?---

Bakan Soylu açıkladı: Kaç Suriyeli vatandaşlığa geçti?

Bakan Soylu açıkladı: Kaç Suriyeli vatandaşlığa geçti?
10 Mayıs 2022 - 12:58 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Soylu, Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısının 200 bin 950 olduğunu açıkladı.


Siyasetteki sığınmacı tartışması sürüyor. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yeni bir açıklama geldi.

Soylu, "Bugüne kadar kriterlerini sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'dir" dedi.

Bakan Soylu geçen hafta yaptığı açıklamada da Türkiye'de 3 milyon 762 binin üzerinde Suriyeli olduğu iddialarını yalanlamış, son 5 yılda gidenlerin sayısının 1,5 milyon kişiyi geçtiğini söylemişti.

Erdoğan'dan 'Suriyeli sığınmacı' açıklaması

 

İçişleri ve Emniyet’ten Suriyelilerle ilgili açıklama

 

1 milyon Suriyeli’yi geri gönderme projesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Mayıs 2022 15:52

    Ben asla TC vatandaşı olmalarını istemiyorum. Ne ABD li, ne Alman Ne Fransız   nede Rus .. TC vatandaşı olmalı Türk kültürü, Türk tarihi, Türkçe ana kelimeler konuşma kabiliyeti, en az 10 yıl TC de yaşamak kendi ülkesine dönme kabiliyeti olup teminat göstermek , vatani görevi şahsen yapmak , deneme süresi boyunca hakkında farklı işlem ve problem olursa işlemlerin askıya alınması gibi ciddi düzenlemeler kapsamalı. Şahsen düşüncem budur. Düşüncem dışında hareket eden hiç bir parti ve kişide benden oy beklemesin. Etrafımda da bu koşuşu şahsen hep söylerim. İster oy attığım olsun ister oy atacağım. TC vatandaşlığı benim  şahsi anayasam. Karşıyım. uygulayan hiç bir kimsede oyumu alamaz. 

  • Bik10 Mayıs 2022 13:28

    İnandırıcı gelmiyor olsa da 1,5 milyon kişi gidiyorsa, savaş yok demek ki! Kalanların da vatan hasretini dindirmek gerekir.