E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati: Akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler bekleniyor---

Bakan Nebati: Akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler bekleniyor

Bakan Nebati: Akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler bekleniyor
18 Temmuz 2022 - 11:32 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Haziran ayının son günlerinden bu yana benzin fiyatlarının yaklaşık yüzde 13 düşüşle 23,7 lira seviyesine, motorin fiyatlarının da yaklaşık yüzde 15 düşüşle 25,4 lira seviyesine gerilediğine işaret ederek, küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini söyledi.

Bakan Nebati, Ukrayna’da devam eden savaşın tetiklemesiyle, geçen aylarda petrol fiyatlarında küresel ölçekte yaşanan beklenmedik fiyat artışlarının kaçınılmaz olarak Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını da yükseliş yönlü etkilediğini belirtti.

Bu gelişmelerin bir sonucu olarak haziran ayının son günlerinde Türkiye'de benzinin litresinin 27 lira, motorinin litresinin de 30 lira seviyelerini gördüğüne işaret eden Nebati, "Bu istenmedik ancak zaruri yükselişler gerçekleşirken küresel durumu görmezden gelip bunu sadece ülkemizde yaşanan bir sorunmuş gibi lanse edenlerin, son dönemde ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarındaki düşüş ivmesini ise göz ardı etmeleri düşündürücüdür" ifadesini kullandı.

Nebati, söz konusu fiyat düşüşlerinin akaryakıt pompa fiyatlarına yansıtıldığına dikkati çekerek, "Haziran sonundan bu yana petrol fiyatlarında küresel ölçekte gerçekleşen gevşeme eğilimi, vatandaşlarımızın refahını merkeze alan anlayışımızın bir gereği olarak ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına da aynı oranda ve ivedilikle yansıtılmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Haziran ayının son günlerinden bu yana benzin fiyatlarının yaklaşık yüzde 13 düşüşle 23,7 lira seviyesine, motorin fiyatlarının da yaklaşık yüzde 15 düşüşle 25,4 lira seviyesine gerilediğine işaret eden Nebati, LPG fiyatının da yaklaşık yüzde 11,6 düşüşle 10,7 lira seviyesine gerilediğini söyledi.

Bakan Nebati, küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini ifade ederek, "Tüm çalışmalarımız halkımızın refahını azami ölçüde artırmak doğrultusunda aralıksız ilerlemektedir" dedi.

Bakan Nebati, Yellen ile emtia fiyatlarını görüştü

 

Benzin fiyatlarına indirim geliyor

 

Bakan Nebati: Döviz kazandırıcı bir sektör ivme kazanarak güçlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Agah var18 Temmuz 2022 22:14

    Bakan bey söylediğine göre mazot 10 tl olur

  • Bik18 Temmuz 2022 15:52

    Dolar yukarı giderken, akaryakıt fiyatlarının yönü yukarı olur.

  • Mucise Reis : )18 Temmuz 2022 12:08

    Eski Türkiye dediğiniz dönemde dolar 4- mazot  4  Tl idi ?  petrol fiyatı şuanda  99 usd varili :D ... ne yaptınızi ne ettiniz bu hale geldik ? dünyade petrol fiyatı 300 usd mi oldu varilide ? bizde 4 liralık mazot 30 lira çıktı ? :D nasıl bir zırvalık programındayız ?  Dünyada kriz var ise neden varili 500 usd deil ? yine 100 usd ... bizde yüzde 600 lar 500 ler  haliyle bütün üretim hatlarıda aynıa rtışı yansıtıyor... dervişe kızardık ama 1 usd üzeri çıkmayan petrol ve benzım fıyatı vardı...

  • E.g.18 Temmuz 2022 11:58

    BREND PETROLÜN VARİLİ YIL SONUNA KADAR 150 DOLARI GEÇEBİLİR ŞİMDİDEN TASARRUF TEDBİRLERİ PLANLANMALI