E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Kurum: Kanal İstanbul "istiklal ve istikbal" projesidir---

Bakan Kurum: Kanal İstanbul "istiklal ve istikbal" projesidir

Bakan Kurum: Kanal İstanbul istiklal ve istikbal projesidir
09 Aralık 2021 - 19:57 borsagundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Projelerimizi sabote etmeye dönük hiçbir iftira ve tehdide izin vermeyecek, ülkemizi deniz ticaretinin merkez ülkesi konumuna yükseltecek Kanal İstanbul'u da milletimize armağan edeceğiz" dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından Kanal İstanbul'la ilgili açıklama yaptı.

Kurum, Kanal İstanbul'un tarih boyunca kıtaları ve kültürleri birleştiren, medeniyetlere ev sahipliği yapan, dünyanın göz bebeği İstanbul'un yüzyıllardır hayalini kurduğu, boğazın güvenliğine, ülke ekonomisine, istihdama ve turizme katkı sağlayacak, İstanbul'un marka değerini zirveye taşıyacak bir "istiklal ve istikbal projesi" olduğunu belirtti.

Bakanlık tarafından büyük bir özenle hazırlanan ve görüşlere açılan Kanal İstanbul'un ÇED raporunun, mühendis ve uzmanlardan oluşan 20 kişilik ekip, 33 bilim dalında 200'e yakın bilim insanı tarafından incelendiğine ve ÇED Raporu hakkında 1590 sayfalık olumlu rapor hazırlandığına işaret eden Kurum, şunları kaydetti:

Dünyanın inci gerdanlığı İstanbul Boğazı için kurtarma, koruma ve özgürlüğünü teminat altına alma projesi olan Kanal İstanbul'un her iki yakasında riskli yapı stokunun azaltılması kapsamında yatay mimari anlayışıyla yüzde 52'si sosyal donatı alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, millet bahçeleri ve ekolojik koridorlardan oluşan imar planlama süreci Bakanlığımızın ilgili tüm birimleri tarafından titizlikle yürütülmüş, planların kesinleştiği bilgisi daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştır. İmar planını kesinleştirdiğimiz alanlarda, imar uygulaması işlemi de aynı planlama sürecinde olduğu gibi hassasiyetle yürütülmekte olup tapu tescil işlemleri en kısa sürede tamamlanacaktır.

"Kanal İstanbul'u da milletimize armağan edeceğiz"

Kurum, "Tüm tehdit, tezvirat ve engelleme girişimlerine rağmen nasıl ki son 19 yılda Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul Havalimanı, şehir hastaneleri ve daha niceleri hayata geçirilmişse dünyanın en çevreci ve doğaya saygılı projelerinden Kanal İstanbul da aynı şekilde aziz milletimizin desteğiyle İstanbul'umuza ve ülkemize kazandırılacaktır." dedi.

Dün olduğu gibi bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye'nin ve milletin hayrına gördükleri projeleri bir bir esere dönüştürmeye devam edeceklerini ifade eden Kurum, "Projelerimizi sabote etmeye dönük hiçbir iftira ve tehdide izin vermeyecek, ülkemizi şehircilik, lojistik, ulaşım, AR-GE ve deniz ticaretinin merkez ülkesi konumuna yükseltecek Kanal İstanbul'u da milletimize armağan edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul’la bağlantılı demiryolu projesi başladı

 

Bakan açıkladı: Kanal İstanbul için, Avrupa'dan geldiler

 

Bakan Kurum: Kanal İstanbul Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesidir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş10 Aralık 2021 09:47

    Kraldan daha kralcılar yüzünden memleketim bu hale geldi. Bu ve ulaştırma bakanı olan  zat bu duruma en iyi örneklerdir. Halk diyorkı İstanbul kanalı her yönüyle yıkıcı bir projedir.

  • Mehmet10 Aralık 2021 09:14

    Bu proje milli bir bekaa(hayatta kalıcılık) meseledir.  bağımsızlığımızn bir sembolü olacaktır. bakın yakında göreceksiniz: bütün Arap devletleri Suudiler Bae mısır ve diğerleri Türkiye'ye yakınlaşmaya çalışacaklardır. abd rusya ve ingiltereye kafa tutmak kolay bir mesele değildir. irade meselesidir.  kanal İstanbul'a muhalefeti kuru bir montro sözleşmesine dayandırmayın. Güçlü bir Türkiye kimsenin işine gelmez.: abd nin, rusya nın, AB' nin pkk' nın ve  de israil 'in ... kanal ist. artık bir bekaa meselesidir.  mandacı zihniyet bizi böler parçalar.. zayıf düşürür. devletimiz elimizden gider.. ondan sonra ne ar kalır ne de namus.. rahibe ekmeğine muhtaç olursunuz Allah korusun..!

  • Orex10 Aralık 2021 07:08

    Yani inatlaşma projesi. Fakir fukaraya faydası yok.

  • Recep 10 Aralık 2021 01:05

    Yalan söylüyorlar, kanal istanbul diye gündem değişiyor. 2021 bitti ihalesi bile yapılmadı.

  • ee10 Aralık 2021 00:14

    Millet maaşlara zam beklerken, nereden çıktı bu istikbal istiklal kanal İstanbul ? 85 milyon yaşıyoruz 10 milyon için 35 yıl borç atlına girmeye gerek var mı ? dünyada kriz varken. İstanbul depremi olacak deniliyor, binaları yenilemiyorlar  araplara arsa satıp, ev çıkartıyorlar. neresi istikbal

  • düzeni üzen09 Aralık 2021 23:17

    sn bakan az demiş itibar projesidir amerikaya diz çöktrecek çini kapımızda köle yapacak rusya yı ise kapıda bekletecek projedir derhal yapılmalıdır projenin önündeki engeller kestirme yoldan bertaraf edilmelidir bu iş çok uzamıştır vatandaşın sabrı tükenmiştir derhal kanalı görmek istermektedir 

  • Sdk09 Aralık 2021 23:08

    Siz bu devalüasyonlarla bu kanalı millete felaket yük yaparsınız... Aman kardeşim bi durun

  • ..09 Aralık 2021 22:52

    Türk milletinin kazma ile toprak kazması ile değil, fabrikalar kurup işletip üretmesi ile kalkınması gerçekleşecektir. milli istikbal diyorsan, git f35 paralarını al 8 milyar usd. Her şehre ağır sanayi fabrikası kur. 1 milyon iş sahası oluşur. 128 milyar usd ile her şehrimize en modern en gelişmiş en büyük hammadde üretecek fabrikalar kurulabilirdir. kurulsa isi şuan cari açık kapanmış, kasamız USD ile dolmuş olur 1 usd = 1 tl olurdu. Nereden nereye getirdiler bizleri Utanmadan başımıza yeni borçlar, sorunlar oluşturuyorlar. Ukrayna-Rusya-ABd -Nato savaşiında alternatif savaş cephesimi açacaksınız ? Bırak montro var herkes uyuyor, Ekonomik savaş yapıyoruz millette. Bir normal  savaşımız yok 19 yıldır başa bela. Yeter.

  • Ahmet Otzbir Vekili09 Aralık 2021 22:47

    Asgari ücret açıklaması öncesi yapılan büyük manipulasyondur. Çalışan emekçiye 100 tl fazla verseniz olmaz mı ?. Emekli maaşları 1,650 tl. ikinci bahar yaşayan emeklilere 200 tl fazl zam yapsanız olmaz mı . milletten vergi alarak toprak kazacağınıza. Zaten kanalın etrafında da devletin arsazı arazisi kalmadı. Milletin malı toprağı ile elin araplarına ingilizlerine yabancı zenginlerine saraylar yapacaklar. Mİllete 1 lira fayda etmeyen proje, nasıl istiklal ve istikbal olabilir? gavura Türk vatandaşlığı verip, hizmetkarlar uşaklar mı yapacaksınız 200 usd milletin vatan evlatlarını ?. Asgari ücret İSTİKLAL VE İSTİKBAL KONUSUDUR. Millet 5 litre ay çiçek yağına 120 tl veriyor . 5 litre süte 45 tl veriyor 5 kg una 40 tl veriyor. Çözüm merci sınırsız yetki verdik, çözüm değiş sorun üretmeye başladılar.

  • Yıldırım09 Aralık 2021 22:42

    Bu ekonomik kriz ve yüksek döviz kurlarında hala Kanal İstanbul’u düşünenlerin vatandaş sevgisinden şüphe duyarım. Önce 32’lik tuvalet kağıdının fiyatını 131 TL’den aşağı indirin

  • Berber Bekri 09 Aralık 2021 22:35

    ABD nin savaş gemilerini Karadenize sokma planına yol açar o da dünya savaşına bela bir projedir...

  • fahri10 Aralık 2021 08:38

    Rusya rahatsızlığını belli etti.Amerika,Rusya tepişecek arada biz ezileceğiz.

  • bilinç09 Aralık 2021 22:31

    Kimse bu işi öylesine yapılacak  angarya bir iş zan etmesin!  İlerleyen zamanlarda pek çok konu açıklığa kavuşacaktır.  

  • şüpheci09 Aralık 2021 22:19

    Ülkeyi gırtlağına kadar borçlandırdınız.Bütün vergiler müteahhitlere gidiyor.Hiçbir yatırım yapılmıyor,çalışana verecek para kalmadı.

  • Bika09 Aralık 2021 22:12

    Kütahya Zafer Havalimanı gibi akıllara ziyan proje.

  • HALK09 Aralık 2021 22:10

    Sayın bakan biz zaten zilletin saldırılarından ne kadar önemli bir proje olduğunu anlıyoruz.

  • AHMET ÖZBİR09 Aralık 2021 21:57

    KANAL İSTANBUL İstanbullu'nun RÜYASIDIR, GELECEĞİDİR. Bunu göremeyen zavallılar GÖZÜMÜZDEN UZAK OLSUNLAR. Hiç bir güç KANAL İSTANBUL'UN YAPILMASINA MANİ OLAMAZ. Sn. Bakanım ne güzel özetlemil ve İŞİ BİTİRMİŞ. "İSTİKLAL VE İSTİKBAL PROJESİ" Lak lakçıların zaten bu ülkede PROJESİ OLMAZ, GEKECEĞİ BULUNMAZ.

  • Selim10 Aralık 2021 00:30

    Ahmet Bey bu paraya başka projeler yapılsa memleketimizin daha hayrına olur. Kanal İstanbul iyi proje faydalı ama fayda maliyet açısından ithal ettiğimiz bir çok ürün var fabrika yapılsa daha iyi.

  • kanal09 Aralık 2021 21:42

    Sandığa kanal yapın ilk seçimde bay bay.

  • fafa09 Aralık 2021 21:41

    Yapmayın Sayın Bakan,kimin istikbali?Zengin daha zengin yoksul daha yoksul.Milletin derdiyle değil zenginin zenginleşmesi için uğraşıyorsunuz.Zaten bu proje AKP'nin projesi,AKP gider proje biter,bir daha da mümkün değil.

  • Hehe09 Aralık 2021 21:40

    İstiklal ne yaa onu bi onunuzde kagit olmadan anlatsaniza

  • emekli09 Aralık 2021 21:37

    sizin istikbaliniz ve istiklaliniz  bizimle alakası yok.  biz onu mustafa kemal Atatürk  le  zamanında yaşadık.

  • Ali09 Aralık 2021 21:29

    Hiç bir şey kanaldan daha önemli değil. neden acaba.

  • İNSANAKLIİLEDALGAGEÇMEK09 Aralık 2021 21:12

    O zaman Kanalın çevresini Betonlaşmaya açmayın Rant Projesi olmadığına inanalım.

  • GERÇEKHERİF09 Aralık 2021 21:09

    Rant projesidir. Arsaların, imar izin verilen yerlerin, yeniden özellikle bir yerleri imara katabilmek için yapılan değişikliklerden bellidir.

  • Mucise Reis ;)09 Aralık 2021 21:06

    35 yıl odeeiz usd baslı.. 85 milyonun vergisi 10,000 kişinin keyfi için yapılan gereksız proje. İSTİKLAL VE İSTİKBAL PROJESİ dağıtılan yerli milli hammadde ile üreten gübredir. Gübre üreten arge ci personel fabrıkaların özelliştirmesi ile dağılmış tarumar edılmıştır. bizler 35 yıl 30 yıl mılyar usd borç ödeyeceksek, bir gübre fabrıları için, tarum alanında tohumlar için, pancar için, tütün için, gındık için, pamuk için bu kadar milyar usd ödense, 35 yıl deıl 55 yıl ödemeye razıyız. üretime giden her para 5 yıl sonra kendınıkatlamalı olarak hayarımıza çizçimize, tarım urunlerımıze işleme fabrıkalarına dönecektır... ne haltımıza KANAL İSTANBUL ?  nedir bu zırvalık ? elin katarı gokdelen dıkecek diye verilecek 5 kuruşumuz yok. 1 kg şekere faydası varmı kanalın ? 1 kg una, bir avuç fındığa, 1 balya samana, 1 kg ete ? vb. neyın zırvalığı bu proje ? gaz çıkartın arap şeyfleri gibi  yapın o zaman kanalınızı. bizim verecek 5 kuruş vergimiz yok.Ben helal etmem hakkımı. vergimi..

  • Turan09 Aralık 2021 21:01

    Millet açlıktan geberiyor bunlar ne derdinde ülkeyi 20 yılda getirdiğiniz durum bu kabahat sizde degil bizde

  • fafa09 Aralık 2021 21:44

    Bak Kardeş,Almanya'da 1000 kişiye 680 araba düşüyor,Türkiye'de 161 araba.Rusya'da 180 araba.İstanbul'u görüyorsun.

  • Ali kerim09 Aralık 2021 21:22

    Açlıktan trafikten geçilmiyor herkesin altında son model arabalar yatirim yapmaya ne gerek var rant olur sonra

  • Ali 09 Aralık 2021 20:55

    Katar A rant projesi yapılıyor... Siz milli paranızı pul ettiniz... Ülkeyi ve vatandaşını tüm Dünyaya rezil ettiniz... Elin Bulgar ı....iranlısı akın akın sınırdan geçip alışveriş yaparken ülkenin vatandaşı ekmek kuyruğunda yazıklar olsun...

  • Ali keeim09 Aralık 2021 21:20

    Memlekette her şey rant ...sadece dagitacakain hiç. bir sy yapmaya gerek yok..

  • Tekno papaz09 Aralık 2021 20:35

    bu piyasada hala kanal istanbul diyorlar ya 

  • Ali kerim09 Aralık 2021 21:17

    Köprü rant Marmaray rant İstanbul havalimanı rant Akkuyu nükleer santrali rant vs vs......