E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Hulusi Akar'dan F-16 satışını şarta bağlayan tasarıya tepki---

Bakan Hulusi Akar'dan F-16 satışını şarta bağlayan tasarıya tepki

Bakan Hulusi Akar'dan F-16 satışını şarta bağlayan tasarıya tepki
19 Temmuz 2022 - 10:21 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'ye F-16 satışını şarta bağlayan tasarısına tepki gösterdi. "Süreç devam ediyor. Temennimiz aklıselimin hakim olması, makul, mantıklı çözümlerin ortaya çıkmasıdır” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında soruları yanıtladı.

Yunanistan'ın, Türkiye'ye F-16 satılmamasına yönelik faaliyetleri ile ABD Temsilciler Meclisi'nin Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı'na "Türkiye'ye F-16 satışını şarta bağlayan" eklemeyi kabul etmesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Milli Savunma Bakanı Akar, tedarikle ilgili sürecin sürdüğünü ve bunu yakından takip ettiklerini belirtti.

Yunanistan'ın konuyu "uluslararası ilişkiler normlarında izah edilemeyecek boyutlara" getirdiğini söyleyen Bakan Akar, "Yunanistan, Türkiye ve ABD askeri heyetleri arasında F-16 tedariki ve modernizasyonuna yönelik varılan mutabakata, çeşitli girişimlerle ellerinden geldiğince etki etmeye çalışıyor" diye konuştu.

"ABD bu oyuna gelmemeli"

Hulusi Akar, Türkiye’nin taleplerinin hem Türkiye-ABD hem de NATO ilişkilerine uygun olduğunu vurguladı:

"ABD yetkilileri görüşmelerde Türkiye’nin önemli bir müttefik olduğunu, NATO yetkilileri de Türkiye'nin önemi ile birlikte teröristle, göçle mücadelesindeki başarısını ifade ediyorlar. Hal böyle iken bu durumu nasıl izah edeceksiniz? Bir milletvekili, bir grup çıkmış orada birtakım manipülasyonlar, dezenformasyonlarla ortalığı karıştırıyor. ABD’nin bu oyuna gelmemesini bekliyoruz."

"NATO'nun güçlü olması için üyelerinin güçlü olması gerekiyor"

NATO'nun güçlü olması için üyelerinin güçlü olması gerektiğini belirten Akar, "Askeri yetkililer bunun farkında, çalışmalarımızı biliyorlar, biz de görüşlerimizi tüm görüşmelerimizde açıklıkla dile getiriyoruz. Türkiye güçlü bir devlet. 'Ben sana bunu veririm ama şunu yapmayacaksın' gibi şartlı bir şeyin olmaması gerekir. Askeri heyetler arası görüşmelerde mantıklı parametrelerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Süreç devam ediyor. Askeri, siyasi, diplomatik anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Temennimiz aklıselimin hakim olması, makul, mantıklı çözümlerin ortaya çıkmasıdır" açıklamasında bulundu.

CHP'den ABD'nin F-16 şartına tepki

 

Kongre'de Türkiye'ye F-16 satışına karşı hazırlık

 

Kongre üyeleri Türkiye’ye F-16 satılmasına karşı çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir19 Temmuz 2022 13:04

    ABD bir daha hiçbiriniz 11inci kata çıkıp F16larımıza kafa atıp düşürmeyin, uçağın itibarı kalmadı demişiler. Alman tanklarının egzozuna atlet sıkıştırıp imha edilmesinden sonra bu 2. şok olmuş diş mihraklar üzerinde

  • Bik19 Temmuz 2022 11:10

    Dış dünyada Türkiye, siyasi iktidarın anlattığı masal gibi görünmüyor.

  • Haluk19 Temmuz 2022 13:05

    Trump'a, Putin'e dostum diyenlere güvenme zaten. herifçioğlu dışarda sevgi kelebeği içerde Ali kıran, baş kesen mübarek

  • Mustafa19 Temmuz 2022 12:16

    Nasıl görünüyor lan hain sen seversin abd kucağına oturmayı yeterki kemik atsınlar karnını doyursunlar dimi

  • Mucise Reis : )19 Temmuz 2022 10:49

    Yunanistanda 10 kadar abd hava üssü var. 5 nesil abd uçakları var. yunanistanda abd den uçaklar aldı üsler yaptı ABd bedava bu üslerde kullanım hakkınas ahip alt ypaı uygun olmuş oldu... İsrail Yunan tatbikatı oldu. 7 gun oluyor... İsrail yunan hava sahasını kullanacak erişimlere yöneliyor... yani abd, israil, yunan 5  nesil uçakları öszde yunan hava sahasında uçacak ve bizlerin eski, 4. nesil f16 ları ile karşılaşacak... abd +israil uçakları ne için yunanca uçuruluyor? hava sahası nin Türkiye ye kabul ettirilmesi için... işde bu bağlamda bizler 5 nesil uçak değili, 4 nesil f16 veriliyor birde YUNAN HAVA SAHASINI tanı diye baskı oluyor. 1  it dalaşı abd isrial vb olsa f16 lar kural ihlali diye hava gücü ikmal, yedek parça, vb ne varsa verilmeyecek ... DİKKAT... GÖZ GÖRE GÖRE BU HATA DÜŞMEYİN.  .. israil uçakları yunanistan da konuşlanacak

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ19 Temmuz 2022 10:35

    O zaman biz bu silahları ambarlarda çürüsün ve süs olsun diyemi alacağız sayın abd.

  • emekci19 Temmuz 2022 13:07

    Türkiye'nin Özal döneminde Türkiye'de ABD ile işbirliği ile ürettiği F16lar zaten var. 11 milyonluk yunanistandan korkup milyarlarca dolara yeni uçak almaya gerek yok. Nato üyesi hiçbir ülke sınırlarında kullanılmayacak diye 1 açıklama yaparsan, o uçaklar hemen gelir. Tabi milyarlarca dolar vereceksin önce, artık F16 üretilmiyor Türkiyede