E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Fidan: Tarihi bir sorumluluğumuz var---

Bakan Fidan: Tarihi bir sorumluluğumuz var

Bakan Fidan: Tarihi bir sorumluluğumuz var
24 Ocak 2024 - 01:18 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Filistin oturumunda konuştu. Fidan, ''Bu savaşı durdurmak için tarihi bir sorumluluğumuz bulunmaktadır" ifadelerini kullandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrailliler ile Filistinliler arasında barışı sağlayacak ve denetleyecek bir garantörlük mekanizması kurulmalı. Bu savaşı durdurmak için tarihi bir sorumluluğumuz bulunmaktadır" dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen üst düzey katılımlı Filistin oturumunda konuştu.

''SAVAŞI DURDURMAK TARİHİ BİR SORUMLULUK''

Gazze'deki insani yıkımın ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan Bakan Fidan, acil ateşkesin ve bölgeye bir an önce insani yardımların ulaştırılmasının elzem olduğunun altını çizdi.

Fidan, "Gazze ve ötesinde devam eden savaş, ne barış ne de teslimiyet getirebilir. Bu savaşı durdurmak için tarihi bir sorumluluğumuz bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

''GAZZE BİR AÇIK HAVA HAPİSANESİYDİ...''

Uluslararası toplumun, Gazze ve Batı Şeria’da akan kanı durdurmakta hala aciz kaldığını kaydeden Fidan, "Gazze bir açık hava hapishanesiydi. Şimdi ise İsrail Başbakanının siyasi bekasını uzatmak amacıyla askeri operasyonlar düzenleyerek sivilleri katlettiği bir savaş alanına döndü" değerlendirmesini yaptı.

BM Güvenlik Konseyinin uluslararası barış ve güvenliği korumada bir kez daha başarısız olduğunu kaydeden Fidan, "İsrailliler ile Filistinliler arasında barışı sağlayacak ve denetleyecek bir garantörlük mekanizmasının kurulması yönündeki çağrımızı yinelemek istiyorum" diye konuştu.

Brüksel'de binlerce kişi Gazze için ateşkes çağrısı yaptı

 

Blinken: Arap ülkeleri Gazze'yi inşa için uzun vadeli çözüm istiyorlar

 

Fidan: Dünya kamuoyu ABD vetosunu sorgulayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)