E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Carrillo'dan açıklama: Bu resmen devlete savaş ilanıdır---

Bakan Carrillo'dan açıklama: Bu resmen devlete savaş ilanıdır

Bakan Carrillo'dan açıklama: Bu resmen devlete savaş ilanıdır
15 Ağustos 2022 - 01:13 borsagundem.com

Ekvador'un Guayaquil kentinde, suç çetelerinin düzenlediği bombalı saldırıda 5 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Konuyla ilgili Bakan Carrillo sosyal medya hesabından "Bu resmen devlete savaş ilanıdır" açıklamasında bulundu.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'un Guayaquil kentinde düzenlenen bombalı saldırı sonucu 5 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Ülkenin en büyük şehri Guayaquil'e bağlı Cristo del Consuelo semtinde, kimliği belirsiz kişiler bombalı saldırıda bulundu. AA'nın haberine göre; saldırıda, 5 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Ayrıca 8 ev ile 2 araba da patlamadan büyük zarar gördü.

"BU RESMEN DEVLETE SAVAŞ İLANIDIR"

Ekvador İçişleri Bakanı Patricio Carrillo, Twitter hesabından olayı kınayarak, "Uzun süredir ekonomiyi uyuşturan organize suç çeteleri şimdi de patlayıcılarla saldırıyor. Ekvador polisinin bir problemi değildir. Bu resmen devlete savaş ilanıdır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso da sosyal medya hesabındaki açıklamasında, hayatını kaybeden kişilerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. Lasso, "Guayaquil halkının korunması için güvenlik kabinesine derhal harekete geçmesi talimatını verdim." dedi.

Guaido'dan Meksika ve Uruguay'ın diyalog çağrısına ret

Meksika'da otoyolda 6 cansız beden bulundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)