E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması---

Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması

Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması
19 Aralık 2022 - 22:43 borsagundem.com

Bakan Bilgin EYT düzenlemesine ilişkin, "Uzun uğraşlarla çözüm aşamasına gelmiştir. Çünkü birçok meselenin boyutu vardır, mali boyutunun dışında da teknik boyutları vardır, onları da halletmek üzereyiz." ifadelerini kullandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bayburt'ta gerçekleştirdiği valilik ve esnaf ziyaretleri sonrası AK Parti İl Başkanlığı'na gelerek partilerle buluştu. Bilgin burada yaptığı konuşmada EYT ve asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu.

"GEÇEN DÖNEM YÜZDE 80'İN ÜZERİNDE ARTIRDIK"

Bakan Bilgin asgari ücret zammı konusunda, "Türkiye'nin ekonomik büyümesi 1 milyondan fazla, yıl sonu itibarıyla istihdam yaratılacaktır. Türkiye de istihdam yaratarak, büyüyerek bu sorunu aşacaktır. Bu sorunun bir başka yönü de şudur. Çalışanların, düşük gelir gruplarının korunmasıdır. Ben özellikle bakanlığımızla ilgili bunu söylüyorum; biz çalışanlarımızı, emeklilerimizi koruyacak bir ücret politikası projeksiyonu ile bakıyoruz geleceğe. Bugünümüzü yarına taşıyacak tedbirleri bugünden alıyoruz. Geçtiğimiz dönemde aritmetik olarak asgari ücreti yüzde 80'in üzerinde artırdık. Yeterli oldu mu, olmadı mı?' Bugün yeniden ele alıyoruz. Yarın asgari ücret komisyonumuz toplanacak. Toplantıdan sonra da yeniden varılan noktayı inşallah uzlaşma noktasını buluruz, değerlendireceğiz ve bir karara varacağız. O varacağımız karar, daha önce de birkaç defa belirttim; işverenlerimizin ödeyebileceği ama emekçilerimizin rahat nefes alacağı bir rakama ulaşacağımızı düşünüyorum. Hedefimiz o. Onu gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

"EYT ÇÖZÜM AŞAMASINA GELMİŞTİR"

Bakan Bilgin, EYT'ye ilişkin de "EYT, 99'da başlamış 8 Eylül 1999'dan bugüne gelen bir mesele; bunu da çözüyoruz. Bu tabii uzun uğraşlarla çözüm aşamasına gelmiştir. Çünkü birçok meselenin boyutu vardır, mali boyutunun dışında da teknik boyutları vardır, onları da halletmek üzereyiz. Onları da bu ay içerisinde çözdükten sonra meclis gündeminde yer alacağını planlıyoruz. Sorunları çözerek ileriye doğru yürüyen bir Türkiye var; 2023'e cumhuriyetimizin 100'üncü yılına girerken de ekonomisi büyüyen, sosyal sorunlarını çözen, sosyal politika yaklaşımıyla toplumun bütün kesimlerini özellikle çalışan, emekçi, emekli ve yoksul isimlerini, gelir dağılımından daha düşük gelir alanlarını destekleyerek onları daha yukarı doğru tırmandıracak bir sosyal politika yaklaşımıyla sorun çözüyoruz. Bizim ücret politikamız da buna dayanmaktadır. Asgari ücret politikamız da bu stratejiye dayanmaktadır. En alttaki ücretleri yukarı doğru tırmandırmak, yukarıdakileri de daha yukarı tırmandırmak. Dolayısıyla ücretlerin milli gelirden aldığı payı artırmak, siyasetimizin özetini böyle yapabiliriz" diye konuştu.

Türk-İş'ten asgari ücret zammı öncesi yeni talep

 

Bilgin: Salı günü asgari ücrette uzlaşmaya varacağız

 

Asgari ücrette 3. toplantı tarihi belli oldu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ş k20 Aralık 2022 22:45

    Eyt de söylediğin sözde durmanı bekliyoruz sayın bakanın

  • x20 Aralık 2022 18:51

    Mucize Reis. sen okumadanmi yorum yaziyorsun yoksa alginmi zayif bir doktara gorun bence

  • Akif Çelebi20 Aralık 2022 17:13

    Mazota, doğal gaza, alkol ve tütün ürünlerine yapılan zamlar % 140 ları geçmiştir. Yeniden değerleme oranı bile % 122 olduğuna göre Asgari ücrete de bu oranda zam yapılmalıdır. Çalışan ve emekli zor durumda.

  • x20 Aralık 2022 12:01

    askari ucret 2 tip olmali isin zorluguna gore kapicilarin ev kirasi bile yok cok artarsa isten cikarmalar olur dikkat.birde buyuk sehirle tasranin masrafi bir degil bunlarda goz onunde bulundurmalisiniz

  • Mucise Reis ;)20 Aralık 2022 12:59

    Kapıcıların 2 otomobili var dediler. kapıcıya gerek yok artık. Herkes doğalgaz ile ısınıyor. Getir var. Yemek sepeti var. Online bakkal var. Temizlik firmaları apartmanları zaten yıkıyor ucuza aylık anlaşınca. Kapıcı, odacı kambur oldu artık. yeni meslek bak kendine. Güvenlikçi kartı alarak modernize et kendini bence.

  • Mucise Reis ;)20 Aralık 2022 08:42

    Talimat gelmeden adım atamayan bir bakan...Milyonların bir beklentisi... karar vericilerin ise, oy uğruna adım attığı seçim öncesi bir sistem... Bu durumda kalıcı çözüm yerine, geçici çözümlü, çözülmüş görünümlü geçiçi yasalar bekliyorum. Gerçek ve kalıcı çözüm üretecek bir kadro göremiyorum, söylemleri milletin isteklerinden uzakta. Defalarca sansasyon adım atıp bir cümle kuramadı. Ülke meselesi açık ve net biçimde kalıcı olarak çözülmeli. O bakımdan pasif başarısız beceriksiz bir   kişi bu mevzuların etrafından dolaşır anca böyle.

  • Emek20 Aralık 2022 08:35

    En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı ve bu standart yasallaşmalı..

  • Asgari20 Aralık 2022 08:34

    Enflasyonist bir ülkede, çalışanların maaşı 3 ayda bir enflasona göre güncellenmeli. Ve 3 ayda bir ücretler yenilenirken altın dıviz bazlı bir standart belirlenirse daha iyi olur.

  • yorum 19 Aralık 2022 23:01

    mevcut ekonomi ile eyt bu ülkeyi batırır

  • Yazık20 Aralık 2022 00:36

    Kkm ve geçiş garantili ihalelere para var. Emekki hakkı olanı emekli yapmak ülkeyi batırır haaaa. Sen uyumaya devam et. Eskiler ötv yokken fabrikalar kurmuştu. Şimdikiler o fabrikaları sattı ve onca ötv ile merkezde bile para kalmadı.