E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin: EYT'nin bütçeye ek yükü olmayacak---

Bakan Bilgin: EYT'nin bütçeye ek yükü olmayacak

Bakan Bilgin: EYT'nin bütçeye ek yükü olmayacak
01 Mart 2023 - 12:17 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine ilişkin, "Bütçeye ek yük olmayacak, hepsinin planlaması yapıldı" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) ile ilgili yasa teklifi kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduranlar yaşa takılmadan emekli olabilecekler. Teklif, tüm partilerin oylarıyla kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine ilişkin, "Bütçeye ek yük olmayacak, hepsinin planlaması yapıldı" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine ilişkin açıklamasında şunları kaydetti;

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin bu dönemde çıkması buruk bir sevinç. Bütçeye ek yük olmayacak, hepsinin planlaması yapıldı. Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başvuru yapabilecek.

Hak kaybı olamayacak panik yapmaya gerek yok. E-devletten üzerinden müracaat yapılabiliyor. E-Devlet üzerinden bir sorunla karşılaşırlarsa, sanmıyorum bir sorunla karşılaşacaklarını bizzat da başvuru yapabilirler. İlk maaş nisanda, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonraki ilk ay yani. 

EYT'de 30 günlük süreye dikkat

 

EYT Meclis'ten geçti: İşte detaylar

 

TBMM'de EYT mesaisi: Görüşmeler tamamlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recai02 Mart 2023 02:16

    2.5 milyon kişi emekli olacak ve ek yük olmayacak. Hesap bilmemesi ayrı dert, yalan atma rezil oluyoruz diyen 1 kisinin bile olmaması ayrı dert

  • Yılmaz 01 Mart 2023 15:42

    Yük olmazmış!ağam bizimle eğlenir,insanlarla dalga geçmek buna denir.Hemde katmerli yük olacak.farketmez enflasyonu yalandan düşük göster emekliye düşük zam ver..maaşlarımız eridi gitti

  • baran01 Mart 2023 13:45

    İş bankasındaki chp payına el koynmalı. Zaten partinin devlet destekli bankası olamaz.  O zaman Atatürk ü adını ağzına bile almaz olurlar.

  • Keklik 02 Mart 2023 02:18

    Cumhurbaskani eşlerinin 100.000 tl üstü çanta ve saatlerine el konulmalıdır. Cumhurbaskani maaşı belli rüşvet almadan o kadar pahali eşya satın alamaz

  • Mucise Reis : )01 Mart 2023 13:27

    Şak amı bu ? 1999 dan beri maaş alamayan milyonlar.. ilgili maaşlar deprem  vb işlemlere giden milyonlar... Bide utanmadan yük olmaz diyorlar :D .. Millete asıl siz yük oldunuz, 5,000 gün dediniz paralar yatırıldı krediler çekildi üzerine 3 ay geçti yasa çıkacak neyın ne oldugu belirsiz. keşke açık seçık net 4 madde okunsa idide, insanlar plan programlarını dünyadaki diğer devletlerdeki vatandaşlar gibi ayarlayabilse idi. gizli saklı çok yöne çekilen türkçe kelimele rile milyonlarca mağdur oldu sayenızde... çok yazık. Dediğini yapamayan bir kanının görevde olması hala ? ben olsa istifa ederdim... 1 vatandaşım bile 5 bin prim lafıma kanarak borç atına giridği için görevii bırakıyordum.. derdim.. Japonda değilim bende müslümanım haa... :D utanma yok.

  • Vt01 Mart 2023 12:48

    Eyt nin yükünü başta CHP muhalefete yükleyin onlar oy için kullanıyordu

  • Nok02 Mart 2023 02:19

    Eyt yi oy için çıkaran akp. Yükünü onlara yükleyin